Back on track



Källa




Nu sakta med säkert känner jag krafterna återvända dag för dag. Precis som de spriande livet i tomatgrodarna som börjar komma nu, en vecka efter att jag sått dem.


Arbetsveckan har varit tuff och det är fortfarande mycket som ska göras på min station på jobbet. Men nästa vecka och nästa igen går ordrarna som vi ska göra kraftigt neråt och därför får vi skärtorsdagen ledig också. Vilket gör att vi får fem dagar ledigt från jobbet. Något som känns väldigt skönt, jag är inte alls motiverad där nu för tiden samma sekund som jag stämplar in på morgonen kan jag känna hur lusten och villjan rinner av mig.


Detta känner jag samtidigt som jag vet att jag ska vara glad för att jag har ett sådant bra jobb idag med bra lön inom Volvo AB koncernen. Vi har ju faktiskt flextid mellan 6-8 på morgonen och har mycket eget ansvar över våra jobb och hur vi ska prestera på dagarna, bara vi gör det vi ska och lite till kan man själv styra en del över hur mycket rast man kan ta. Jag ligger nu på en lön i nivå med vad ingenörerna har som ingångslön på företaget och jag har en monteringstation, jag står inte vid ett löpnade band av något slag. Så jag vet att jag ska vara tacksam men samtidigt är det otroligt omotiverande att göra samma sak dag ut och dag in. Det jag tycker är givande är att jobba med utveckling och hitta nya smarta lösningar något som jag faktiskt kan göra men som jag måste hela tiden be om lov för att få ägna tid åt och behöver alltid övertyga produktionsteknikerna att det är en bra lösning genom att visa för bara mitt ord räcker inte. Något som är extremt frustrerande då jag undrar vem som kan det bättre idag än jag. Har ju förtusan jobbat med det i 4 och ½ år vilket ingen annan gjort. Men nej jag är en montör jag ska inte hålla på med sådant, jag ska montera *blä*.


På det privata planet får jag däremot desto mer utlopp för min översvämmande kreaktivitet, då jag håller på och bygger om, planerar hur vi ska bygga ut huset på bästa sätt, planerar trädgård och trädgårdsland. Jag har börjat förodla en del saker som ska bli så skoj att skörda till sommaren. Jag håller dessutom på med att börja planera lite sakta för min 25 års dag. Jag ser faktiskt fram emot den dagen ska bli super kul för nu vet jag vad jag vill hitta på. En super mysigt grillning med god mat ala Leila på landet avsnitt 2 - texas BBQ *mums* sen såg jag på veckans avsnitt igår för jag spelade in det i onsdags, gött med inspelningsbar box då man dessutom kan spela förbi reklamen *Ha ha*. Då gjorde hon ännu mera inspirerande mat och dukade upp till middag i sitt växthus. Vilket fick mig att också vilja ha ett så stort växthus så underbart. Har ju tänkt att man kan köpa ett litet vit men nu vill jag ha ett större *suck* kommer jag och J aldrig få råd med =P.


Snart börjar det dessutom bli dags att börja göra iordning med båtarna för många mysiga turer på havet. Vi har en kabinbåt som vi köpte för snart två år sedan som vi sedan dess har lagt många, många timmar på att renovera hela motorn, något som förutom gav oss flera mysiga båt veckor på västkusten med vänner och familj dessutom gav mig och J mycket lärdom om motorer och hur man ska bära sig åt för att laga dem. Men det största pluset är hur otroligt mycket finare motorn blev och med ett nytt fixat motorrum ; ).


Sen med i köpet av huset ingick det en liten öppen motorbåt som blir perfekt för snabba badturet och mysiga fisketurer i sommar = D.


Beklagar att jag inte har med några bilder men sitter och skriver på min brors dator han är här på besök även denna helg och hjälper till med att få ordning på all ved på utsidan. Bilder kommer senare ikväll ; P Uppdatering: Blev en bild nu idag istället vi var på söndagmiddag igår, mycket smarigt med hjortstek och potatisgratäng. 



Nä nu ska jag fortsätta med att röja här inne och städa ut allt som inte behövs.


Jag lever

Ja en så länge lever jag. Känner mig bättre nu och har därför jobbat idag. Inte så rolig dag bara haft mycket, mycket att göra och så fick vi reda på vad det är för fel på våran bil. Det har varit övertändning på en tändspole som har resulterat i att en av ventilerna till cylinder 4 har gått sönder. Så kompretionen blir inte i närheten av vad den borde och motorn bara går på tre cylindrar istället för 4 *stor suck* det blir inte alls billigt att laga får se om det ens är värt det = (.

Den enstaka ljusglimpen som infan sig idag stod Frölunda för nu ikväll, gött vilken vinst tillslut! *Heja indianerna*

Inte så bra idag heller = (

Nope idag känner jag mig också hängig kände mig bättre igår och skulle testa min lycka med att unna mig en liten taco med tortillabröd, köttfärs och god sallad. Det skulle jag inte ha gjort klarade inte av att få i mig hela ens och blev riktigt illamående något som har hängt i hela natten och även nu efter att jag ätit lite müsli och fil till sen frukost.

Jag vill bli frisk nu och inte behöva känna mig hängig och slippa känna av denna ständiga mage som inte vill ha någon mat - matlusten är noll komma noll = (

Får se om jag blir bättre idag eller om man får stanna hemma från 25 årsfesten som ska vara ikväll, hade varit riktigt tråkigt *blä*

Att vara hemma sjuk är jätte trist.

Ja kort och gott jag är hemma från jobbet sjuk har magknip och har haft i dagarna tre nu. Men det är just det som är så himla konstigt har bara jätte ont i magen och är slö that´s it, ingenting annat =P. Hur konstigt som helt har varit som ett kolli i två dagar nu och börjar väl känna mig lite bättre. Hoppas jag orkar ta mig till jobbet imorn hade känds så skönt att få göra lite nytta innan helgen.




Min kost består mestadels av te, te och lite mera te nu om dagarna visst har fått i mig lite frukt, keso och några knäckebröd men inte mycket vill inte äta för jag har ingen matlust nu när magen bara gör ont hela tiden.


Sen igår var jag riktigt duktig jag skulle bara ut och ta lite bilder i trädgården i solen snabbt. Så jag trycker upp haspen på dörren för att låset inte ska låsa sig automatiskt och när jag stänger igen den hör jag ett klick. Eftersom den låste sig i alla fall = (. Så jag fick gå till grannen och be om att få låna telefon så J kunde komma hem och låsa upp för mig, riktigt kul =P. Tur att solen sken så man kunde sitta på trappan och sola ansiktet lite = ). Nä nu ska jag titta på lite film känns kul när man egentligen bara vill vara ute i vårsolen och fortsätta greja i trädgården men jag vågar inte, jag vill ju bli frisk någon gång. Det är ju planerat med 25 års fest till helgen och det vill jag så väldigt gärna gå på så nu blir det till att få min mage friskt!


En bondes söndag = P

Jepp, jepp, jepp idag har jag ju lekt bonde då typ = P hihi.

För jag har krattat och krattat och krattat och krattat lite till. Vill inte veta hur många tusen kratt tag jag har tagit idag och hur många miljoner löv, kvistar och sågspånsflingor jag har samlat ihop *pust* är helt slut i armarna och då menar jag verkligen helt slut.

Någonstans ska man ju börja och det fick bli om man går rakt utifrån ytterdörren och fram till tomtkanten och sedan får jag söka mig runt hela huset mot sol så att säga vilket kommer att ta sin tid *usch* men bra träning dock =D.

Tog lite för och efter bilder då jag ville se vilken skillnad det blev bra att kunna motivera sig själv så.


Ja före såg det ut så som det ser ut i bortre delen av bilden hitre delen har jag redan krattat det låg sågspån och kvistar överallt.

Sen när jag hade gjort hela första delen såg det ut så här = ) Ni bör också lägga märke till att jag även krattat halva rabatten trotts att det inte syns så bra på bilden =P

Men där emot på denna, var skarven går syns väldigt tydligt tycker jag ;D


Detta är en tydligare bild på den krattade delen av rabatten


Tror det blev 13 - 14 fullastade skottkärror ungefär och från början tog jag och lyfte i allting med krattan vilket tog en himla lång tid så jag hittade en grep i trädgårdsförrådet och med den gick det bra mycket fortare att lasta skottkärran =D



Underbart vårväder bjöd dagen på också helt fantastiskt mysig att vara ute och jobba.


Så här såg det ut innan jag började kratta framför rabatten



 

Och så här efter = D




Jack var ute med oss nästan hela dagen han ville inte alls vara inne när vi var ute och grejade. Chihuahuor är nämligen soldyrkare ut över allting annat.  Han la sig därför i bortre delen av tomten, andra sidan mot var jag höll till och krattade. Han tyckte väl det var lugnast så istället för att ligga nära matte när hon svänger med kratta, grep och skottkärra ; P. Han bara låg där och myste och skälla ut någon hund som kom på promenad förbi vår tomt behövde han inte heller. Jag trodde minst på en hundägare som skulle komma ute på promenad idag i vårsolen! Men ingen gick förbi oss idag. På denna bild ser man också en liten del av alla de stockar om vi har liggandes här sedan min pappa var här två helger på raken och tog ner en hel del träd.


Ett extra plus var att när jag krattade hittade jag ännu mera vårblommor på G det är säkert tulpaner eller påskliljor = ) Något jag tyvärr inte fick bild på för att kameran dog men det ska dokumenteras snart, det lovar jag.


När jag sedan krattat i evigheter känndes det som i kroppen i alla fall egentligen var det 4 timmar. Fick jag ta mig i kragen och städa ur hela Skodan, jag dammsög den mycket omfattande och den blev super fin invändig. Sen tvättade jag och pappa den hemma hos dem och sen körde jag hem den super, superfin både invändigt och utvändigt till Farmor . Då jag började med Skodan tog J och fortsatte i trådgården med krattandet.

Innan hade han jobbat med att få färdigt det sista med locken på lockpanelen som sitter på vår utbyggnad utom en planka så klart som saknades. Materialet som vi köpte räckte förståss inte, varför ska det alltid vara så att det precis inte räcker?

Ja ja vi vår väl åka till HB och handla igen =P

Har en känsla av att jag lär somna som en sten om en stund då jag ska ta och lägga mig inför jobbet imorn jag ser inte alls fram emot detta, det är ju så trist där nu om dagarna. Men man ska väl vara glad att man har ett jobb med tanke på att jag jobbar på Volvo.

Sleep tight ; )

En snickares lördag

Jepp jepp jepp idag har man lekt snickare då dår ; P

Ja det var varit riktigt skoj jag och J har hjälps åt med att flytta vårat fönster, isolera runt detta, snickra lockpanel och sedan även oljat in den med träolja.

Vart tog fönstret vägen?


Aha där är det ju.


Våran utbyggnation börjar ta form inne...


... och ute =D


Så en hall ska det nog bli av det till slut ; )

Imorgon ska vi fortsätta med att spika upp lockpanelens utanpåliggande lock och sen ta gipsen inne.

Sov gott mi amigos!

Begravning och vårtecken


Ja i tisdags var det begravning och det var ingen lätt dag det vill jag lova. Jag var helt slut efteråt men vi var några stycken som samlade våra krafter och åkte och fikade lite tillsammans för att sedan fortsätta med våra respektive dagordningar. Jag och J åkte med vår vän Fredrik till Horn Bach och köpte gips till vår Hall hundarna fick följa med så Jack och hans tjejkompis Isa gick med oss inne på HB och sköte sig exemplariskt = D. Tycker det är bra att hundar får följa med in där det är ju inte många butiker/varuhus som de får göra det i tyvärr, speciellt inte hanhundar =S. Vilket jag i och för sig förstår man stänger hellre ut alla än chansar och det kanske inte blir alla som sköter sig : C. Men det är faktiskt jätte bra träning för dem att gå i sådana nya miljöer och Jack var super trött när vi väl kom hem igen.

Så har jag hittat vårtecken i vår rabatt som jag genast plåtade såklart =D




Underbara lilakrokusar i våran rabatt utanför huset

och två små gula har tittat upp också =D


Tur var väl det att jag tog kort på dem då jag hittade dem på Tisdagen nu med facit i hand. Jag kan ju meddela att de just nu är täckta med snö =P Usch fy och blä vill inte ha mera snö nu =(, jag vill ha vår våårrr VVÅÅÅRRRR NNUUU!

Hallbyggnation och små piffning

Jag skulle ju återkomma med hur det går med bygget av våran hall. När vi flyttade hitt konstaterade vi rätt så snabbt att det inte fanns några fördelar alls med att gå in genom ytterdörren och komma rakt in i vardagsrummet. Så vi bestämde oss jag och J för att bygga in farstukvisten på utsidan till en liten hall, för liten hall är bättre än ingen hall tycker vi. När vi flyttade hitt såg farstukvisten ut så här 
 
  

När jag började riva bort golvet för att en snickare skulle komma och byta vår syl i farstukvisten såg det ut så här.

   

Med ny syl på plats började bygget av hallen med golv isolering, golvskivor i masonit har vi lagt in och fint blev det =D.

  

               

Nu idag ser våra hall ut så här eftersom vi idag har haft nöjet att fått flyttat klart dörren.


Först fick vi reglat upp för den nya vägen sen har vi reglat upp för att flytta ytterdörren och för att flytta fönstret från köket. Sedan har vi fått på täckpapp för att sedan fortsätta med isolering och vindplast. Efter vi blev färdiga med allt det så har vi idag grejat vidare med att ta loss dörrfoderbrädorna runt där ytterdörren satt tidigare och sedan med tigersåg sågat loss dörrkarmen och skruvat i den mer karmskruv i den nya dörröppningen som vi reglat upp.

     


Sedan hängde vi dit dörren och med en del pusslande och en del finjusteringar så fungerar dörren nu bättre att använda än någonsin ; ). Sen har vi burit allt byggskräp till vårat eldhörn på tomten och ska väl förhoppningsvis fått eldat upp detta nästa helg med lite bättre tur med vädret ;P Det har ju verkligen inte varit någon höjdare denna =C har fått häfta upp plast över öppningen för kunna jobba någotsånär torrt idag *blä*.

Just på grund av väderförhållandena blev det inte bättre bilder idag. Men det kommer fler och bättre snart, jag vill inte springa ute med kameran i allt det snöblandade regnet den har blivigt tillräkligt blöt men det är en annan historia ; ).


Sen har jag piffat lite i vardagsrummet för att i vardagsrummet har jag länge retat mig på en gammal dekoration som hängde mellan fönstren men det blev också så tomt när jag tog bort den första gången så innan jag hittade något bra att ersätta den med fick den hänga kvar.



 
Men lördagen den 28 feb åkte jag i sällskap med vännen Fredrik till Ingelas trädgård igen och köpte några ljuslyktor som jag blev förälskad i när jag var där första gången med J. Så nu hänger den på plats äntligen och oj vilket lyft det blev


  speciellt på kvällen när man kan tända värmeljus i den =D



Men jag köpte inte bara en utan tre som jag ska ha ute vid balkongen i sommar sen =). Det kommer att bli så läkert långt in på sommarnätterna. Dessutom lyckades jag att förhandla till mig 25 % rabatt på även dessa så jag kände att jag ville slå till på tre direkt =P.


Men nej nu mina vänner är det dags för sängen har suttit alldeles för länge nu igen för att få klart ett nytt inlägg =P men utlovade bilder på vårat sovrum kommer har bara inte hunnit ta dem ännu. Har varit på söndagsmiddag hos mina föräldrar idag efter vi fick det klart med ytterdörren och en mycket god middag ska väl sägas.

Sov gott / Carin

Vad är livet värt utan vänner och underbar vänskap?

Har tänkt en del på detta de senaste dagarna då jag läste ett citat i min veckokalender här på jobbet från Aristoteles .

"Vänskap är en själ som tagit bostad i två kroppar."

Tyckte detta var en väldigt gullig formulering =D. Har efter att jag läste citatet i veckan tänkt på hur mycket mina vänner verkligen betyder för mig. Dem och min familj gör att livet är värt att leva, vad hade man gjort utan dem? 
Därför önskar jag nu att alla mina nära och kära får en fint år 2009 då vi alla får må bra och vara friska.






Bildkälla: http://colectiedebijuterii.wordpress.com/2007/04/30/friendship/

En utmaning och en trött Carin

Fick en utmaning av Jessica


  • Gå in i din bild-mapp.
  • Ladda upp sjätte bilden i din sjätte mapp och skriv lite om den.

Jag får villigt erkänna att jag har två mappar som jag har bilder i och i den första jag valde blev bilden en bild som ser iofs snygg ut men det är ju trotts allt en bild på en ölflaska från en ölprovning som vi hade i våran exlägenhet och den känns inte kanon kul direkt :P Så jag gick faktiskt in i den andra också och då blev det en desto roligare bild =D





Detta är en väldigt närtagen bild på min och Js hund Jack som togs i sommras när vi var och hälsade på mina föräldrar på deras nyköpta tomt längre upp på kusten =P Det var en kanon fin dag och jag bestämde mig för att plåta massor!! Jack är som man kanske kan förstå en väldigt svår hund att få bra bild på men med bra kamera, blixt och med solen som extra hjälp blev det många bra bilder just den dagen *lycklig*.

Vad det gäller min dag idag så har det varit en väldigt seg och tröttsamdag känner precis som Jessica med undantag för pluggandet. Jag har hela dagen kännt mig hängig och småsjuk så det är tur att det är fredag imorn för då har jag ännu en helg att försöka ta igen sig lite på. Har varit en annorlunda vecka denna då jag måndag och tisdag har varit med fackstyrelsen som vi har på jobbet till Bokenäs för konstituering, det gick väldigt bra där vi fick gjort en hel del och vi åt underbar mat emellan arbetspassen ;D.
Men igår när jag kom tillbaka till jobbet märkte jag snabbt att min lite längre tid borta från jobbet hade gjort sitt, jag fick ont i fötterna av att gå på det hårda golvet, jag har blivigt jätte trött och snurrig av allt oväsen både igår och idag *pust*. Så nu ska jag bara titta lite TV - Medium och sedan är det sängen , gillar inte att vara så här trött :C.

Jag utmanar den som läser det detta och som känner sig manad ; )

Sov sött vänner /Carin

Sovrummet före, under renovering och lite efter

Det är en del som längtat efter lite bilder på vårat sovrum så här kommer några, håll till godo.




Jag och min sambo var rörande överrens om att vi ville ta oss an och göra i ordning sovrummet först i huset dels för att vi hade en bra bild av hur vi ville att det skulle se ut och dels för att jag hittade ju en underbar möbelserie på mio.se som jag föll för direkt och som Johan också tyckte mycket om.

Sovrummet så som det såg ut före var väl ingen höjdare direkt. Lägg märke till den hemska borden som sitter upptill i rummet men inte hela vägen runt utan bara där det är vågrättalinjer = P. Sängen vad ju det enda köparna tog med sig och tur var väl det för det var en fullstorlek 2 meter bred säng = S Den jag och Johan har nu är 160 och det känns jätte stort!

     

     

Därför började vi med att måla alla väggarna vita sen kom vi på att vi ville ha träpanel på väggen som sänggavel skulle stå mot och när vi ändå höll på köpte vi och la in nytt golv. Samt införskaffade ny säng och garderober.



     

När väl väggarna var klara vad det då dags för golvet.


Ett klart lyft när det kommer till golvet i alla fall, det gamla var ju så snyggt = P



När golvet blev färdigt fick vi monterat upp ett nytt element på väggen och köpt två garderober på Ikea att ha kläder i. Kartongen till vänster innehåller sängstommen som står i sovrummet i väntan på att madrasserna skulle komma.

     

Sen till sist kom madrasserna och det blev ju så himla bra!



Fler bilder på vårt fina sovrum kommer. Min och sambons förhoppning är att när vi väl byggt klart hallen och efter det ska vi bygga in en bit av balkongen så kan vi flytta våra garderober ditt och göra förråd där så kan vi ha en liten byrå i ek där de står idag istället.

Hoppas vi ses snart / Carin


Våra fina vita ljushållare

Jag har under en liten period nu funderat på vad jag ska ha för ljushållare i sovrummet. Jag visste att jag ville ha samma stil som Sia desings som jag har köpt tidigare i rosa som ser ut så här. 


Men jag ville ha gröna, vita eller bruna i sovrummet. För ett tag sedan när jag tittad in på Stick in som ligger vid torslanda torg hittade jag dessa fina också Sia desing och de passar ju perfekt i sovrummet :)


De två plus en lyckta från Panduro Hobby som jag beställde under vecka 7 kommer göra sig så perfekt i vårat fina vita sovrum = D
         


Jack har föresten hittat en kanon plats där han kan spana på alla fåglar som kommer och äter hos oss ;D

Sen när vi grejade med våran kära vän Fredrik för några helger sedan i trädgården hittade Fredrik ett fågelbo i en väldigt stor rododendronbuske som står på våran tomt. Det kommer att bli så fint nu till påsk så jag tog in det då det ska hinna torka ordentligt, jag hade ändå tänkt köpa ett fågelbo eller två till påsk men har nu ju hittat tre så det behövs inte utan jag kan använda den riktiga varan istället. Ska kompensera fåglarna med att bygga och hänga upp ett gäng fågelholkar istället :D (De fågelbon som jag har hittat har jag kollat upp också de används bara ett år jag visste inte att en del fågelbon aldrig återanvänds trodde att alla användes år efter år.)
Fredrik, han är verkligen en riktigt klippa som har ställt upp för oss jätte mycket och hjälpt till här hemma hos oss i massor! STORT tack till dig Fredrik du skulle bara veta hur mycket det är betyder för oss att du så helhjärtat ställer upp i alla lägen : D *Kramar*.

Jag ska ta lite biler på hur ljushållarna gör sig i sovrummet senare idag också har jag tänkt. Lägga in dem här tillsammans med lite bilder under renoveringensgång. Ska nog sätta upp lite ekhyllor där idag också. Sen ska tänkte jag visa vårat senaste projekt - att bygga en hall och så kommer det komma bilder på våra fågelgäster vid fågel"bordet".

Längre fram när våran äntligen är här på riktigt, jag går verkligen bara och väntar på den nu. Längtar så och vill ju så gärna tjuvstarta den lite = P. Då ska det byggas fågelholkar och göras i ordning i trädgårdslandet.



Nä nu ska jag börja plocka undan och städa lite här hemma så det blir lite bättre ordning. Hoppas vi ses snart igen  

/Carin

RSS 2.0