Snövit



Originaltitel: Snow White and the Seven Dwarfs
Premiär (USA): 21 dec. 1937
Speltid: 80 minuter
Baserad på bröderna Grimms saga Kinder- und Hausmärchen (1812-15). Första tecknade långfilmen någonsin och den första egentliga spelfilmen helt i färg. Walt Disney vann en special-Oscar® för Snövit som bestod av en stor statyett och sju små.

För er som känner mig redan behöver jag inte berätta att jag är helt såld på Disney! Men för er som inte vet det så har jag sedan jag flyttade hemmifrån 2004 samlat på Disneys klassiker. 
Jag vara bara 5 år när jag såg Den lilla sjöjungfrun (1989) det var min första biofilm och jag tyckte den var helt underbar så jag har varit fast sen dess. 
I blevlådan låg nu denna så nu står den i hyllan med nästan alla andra klassiker.

De jag inte har nu är Fantasia (3), Skönheten och Odjuret (30) och Fantasia 2000 (38) sen är min samling komplett. Men jag väntar tills de kommer ut som nyutgivna eftersom jag inte är villig att lägga mer än 1000 kr för dem gamla utgåvorna på tradera = P.


Blandade bebisbestyr

Igår var jag och träffade min BM (barnmorska) för tredje gången. Något som jag inte helt såg fram emot märkte jag i väntrummet. Jag han bli nervös innan jag fick komma in i rummet = P tänk om jag hade jätte dåliga värden och gått upp massor i vikt, tänk om bebis inte mådde bra.
Saker som jag egentligen viste inte var sanna men som han ploppa upp i mitt lilla huvud under tiden jag bläddrade igenom en tidning i ett försökt att skingra tankarna.

Jag fick till slut komma in och BM tog mitt blodtryck som var fint, kollade mitt järnvärde som hade sjunkigt något men som inte var någon större fara med, jag skulle inte göra några justeringar i min kost eller börja äta järntabletter ännu. Så fick jag väga mig knappt 2 kilo plus sen inskrivningen något som BM tyckte var toppen eftersom jag är lite knubbig = P.
Något jag tyckte var skönt det har trotts allt varit jul och jag har unnat mig en hel del både godis och julmat = D.

När hon var klar med det gick vi in på hennes rum och hon fyllde i min journal vi pratade om hur jag mådde så jag nämde att min höger hand ibland domnar bort när jag sover och att jag fått lite kramp i ena vaden några gånger men att det släpper snabbt igen. Jag sa att jag i övrigt mår fint men kom ju på när jag gick där ifrån att jag börjat få känningar av foglossning något jag förträngt där såklart.

Sen kollade hon bebis puls som var 154 slag/min något som var helt normalt försäkrade hon. Hon mätte min mage och sa att min livmoder mätte 24 cm och helt enligt kurvan tydligen. Så jag och bebis mår toppen än så länge något som känns jätte bra.
Vi bokade tre tillfällen till jag ska träffa henne och jag fick mitt moderskapsintyg. Sen tackade jag för mig och åkte och tankade bilen när det var klart körde jag glad i hågen in till Kungälv för att små shoppa lite.

Men innan shoppingen kunde komma igång blev jag tvungen att införskaffa en P-skiva så jag gick in i första bästa butik som hade sådana och som sålde väskor såg jag på utsidan. När jag kom in blev jag överraskad för de sålde bebis-barn kläder också. Så jag la P-skivan i bilen och gick in igen för att köpa några små saker att börja med.

Bara för att ha börjat köpa bebisgrejer ; ).


Så jag köpte bara några enkla vita plagg en liten mössa, en liten omlott body som är bra att ha i början och ett
par vita små strumpor. De är så sjukt små stl. 50 = D man fattar ju inte att bebisen ska vara slå liten när det kommer ut men något säjer mig att man kommer tycka den är stor nog under förlossningen = P.

Sen köpte jag lite Cultdesign grejer, mammatrosor och Bodybutter.


Väl hemma igen tog jag mig ett mamma-mellan-mål ; P.

Ett nytt år är här

Jag personligen har ju gått och väntat på jul allt sedan semestern i somras var slut. Så kom 1a advent, och swiss så hade de 2a, 3dje och 4de advent kommit och gått också. Swiss så var vi Orsa och firade mysig jul och swiss så har nyår kommit och gått också.

 

Vi hade en väldigt mysig nyårsafton med våra vänner Martina och Andreas de bjöd på mycket god nyårs middag och så firade vi 12 slaget med bubbel (Mitt var utan alkohol så klart ; P) och raketer utanför deras lägenhet.

Mitt bubbel som skulle vara alkoholfritt mousserande Jordgubbsvin smakade mest kolsyrad jordgubbssaft = P men det var gott när den var super kall!
När vi väl kom in igen från den bitande kylan fortsatte vi spela Rock band på deras PS3 det var riktigt skojigt men svårt så man fick koncentrera sig ordentligt.

_________________________________________________________________________________________

Ja och nu stundar ett nytt år och oj vilket år det kommer att bli = D. Detta år kommer bland annat innehålla födseln av mitt och Js första barn något som vår Lillx hela tiden påminner mig om där inne när den buffar och sparkar både högt som lågt =P.

Johan och jag även bestämt oss för att ta ett lite jobbigare alternativ vad det gäller vårt husbygge. Vi tänkte tidigare bygga ett nytt snett framför vårat gamla och sedan riva det vi bor i nu. Men nu har vi istället bestämt oss för att riva vårat som vi bor i nu innan för att lägga det nya på samma plats. Så vi kommer att behöva bo hos mina föräldrar en tid innan vårt nya hus står klart att flytta in i. Så nu har vi mycket jobb framför oss. Mycket vi har ska slängas, säljas, skänkas eller packas ner inför flytten in i nya huset.

Därför blir det några tuffa månader i början men nyfödd bebis och allt men vi får lösa det. Sen när allt väl är klart då hoppas jag vi pustar ut och tycker att det var värt den extra mödan.

Om vi nu inte lyckas att pricka in 1 Maj som en av de dagar vi är på BB ska vi se till att få bevittnat det första bröllopet som står mellan vänner i våran egen ålder också det är något som jag ser varmt fram emot.

Sen ska jag vara mammaledig under den härliga sommaren för att läka och lära känna mitt och Johans barn något som jag verkligen längtar efter det ska bli så spännande och se vilken liten personlighet som döljer sig där inne i magen. Så ska vi mysa mycket i vårat nya hus så klart.

Undertiden med husbygge, födsel av mitt och Js barn samt mammaledigheten hoppas jag också ska kunna få tid för reflektion över vad jag vill göra här näst. Jag har känt att jag gått och stampat i samma gamla hjulspår på jobbet allt för länge nu och till våren hoppas jag kunna få tillräcklig med distans till det för att hinna känna efter ordentligt, vad är det jag vill?!


RSS 2.0