Mellanmål för själen


Boken jag läser nu...



...är fortsättningen på boken Den äldste som heter Brisingr titeln står för Eragons första besvärjelse som han lärde sig redan i den första boken av den tänkta trilogin men det blir till och med en fjärde bok = P Den skriver fortfarande författaren Christopher Paolini på. Någon deadline för när den ska vara klar för utgivning har ej kommit ännu, tyvärr = (.

Brisingr betyder Eld på det gamla språket och är en mycket användbar besvärjelse till att både försvara sig men också att göra upp eld med för matlagning och att värma sig vid under långa kalla nätter.

När jag märkte hur fort jag började fått läst klart Den äldste blev jag tvungen att beställa nästa handlingen är ju så super spännande. Så jag köpte den på Adlibris.com 165 kr är ju inte så farligt i jämförelse med om man köpt den på en bokhandel i Gbg där den skulle ha kostat mig 398 kr istället, det är sjukt att det kan skilja så mycket i pris = S. 

Boken Brisingr är den tredje boken och börjar med en sammanfattning av de två tidigare böckerna samt fortsätter med handlingen om Eragon och hans följeslagares fortsatta kamp mot Imperiet.


Denna serie böcker rekommenderar jag varmt till dem som gillar Fantasy och om man missat denna serie innan. Det är mycket spännande handling och Christopher som bara var 12 år då han började skriva serien men han han bli 19 år innan Eragon gavs ut är otroligt duktig i sina beskrivningar som hjälper en att måla upp landskapen i ens eget sinne.


Låt mig presentera vår Cherry




Jag lovade ju att åter komma med en bild på vår nya bil när vi hade putsat lite mera på henne.
Denna vecka har vi ägnat oss våra heltidsarbeten sambon och jag så putsandet har koncentrerats till onsdagskväll då J gick över henne under en och en halv timme (tills det blev mörkt) och idag då J och min bror A har hjälps åt med att göra henne super fin och fräsch vilket tog ett mängd timmar i anspråk = D


Så här har ni vår fina nya trotjänare som vi har valt att kalla för Cherry då hon har färgen körsbärsröd. Cherry är en jättefin Volvo V70 som är av årsmodell 2000 (nämner det trotts att man inte ska tala om en dams ålder ; P) och som förutom dragkrok, manuell växellåda och AC har hon även svart helskins inredning.


Jag och sambon J ser fram emot många härliga mil tillsammans med henne = D

Ny design som för med sig våren till min blogg



Eftersom våren sveper in över vårt avlånga land i fulla drag och för med sig sin värmande sol och en doft av prunkande blommor gjorde jag för en tid sedan en påskdesign på min blogg men eftersom påsken nu mera ligger bakom oss i tiden kändes det som att det hög tid att byta ut den. Följaktligen har jag hållit på med en design i vit och grönt en kombination som aldrig kan misslyckas - hoppas jag = P

En färgkombination som jag tycker är mycket representativ för själva våren då det som mest står för vår för mig är vitsippor. Jag tycker vitsippor är underbara då de kan förvandla bäddar av halvt som halvt förmultnande höstlöv som i sin tur står för växtlighetens sönderfall till spirande gröna och vita ängar fulla med liv.
 

Våren för mig betyder att ljuset återvänder och väcker allt till pånyttfödelse, att växterna åter igen börjar sin strävan efter tillväxt genom förtäring av ljus och vatten i deras trägna arbete efter att vinna fulländelse. Att fågelkvittret och sången i träden tilltar i intensitet då alla de små som stora letar efter sin utvalda hjärtevän att sätta bo, ruva ägg och sätta sin avkomma till världen i sällskap med. Ett samarbete mellan hona och hane som jag tycker är fantastiskt för så små släkten.

Men jag fick inte färdigtställt designen under kvällen som jag vigt åt projektet på grund av att jag inte är särskilt kunnig på stilmallen som utgör grunden till designen på bloggen.

Därför för att spara mycket tid och energi kallade jag in en expert på området nämligen min nästan 2 år yngre bror Christian som hur enkelt som helst fixade till min stilmall. Han trixade med olika marginaler, paddins med mera så vips var designen på bloggen super snygg och nästan läbbigt läcker, tycker jag i alla fall vad tycker du? = D. 

Jag vill tacka Christian för hjälpen med att finjustera och putsningen av finishen på designen. Jag känner mig mycket nöjd. Dessutom fick han också undervisat mig i hur jag kan göra en del tuffa effekter i PH. Så vi tillsammans fick fixat till min header tills den helt såg ut som min vision av hur den skulle bli.

Jag vill också be om ursäkt för att det varit så dåligt med aktivitet på min blogg den senaste tiden och anledningen till att det blivigt så dåligt med uppdateringar är att jag har haft fullt upp med att leta, köpa ny bil, städa huset och renovera därutöver som jag kundgjorde i det tidigare inlägget, har jag börjat läsa böcker igen.

Förutom om inte allt det skulle vara nog har det nu lagts ett varsel på mitt arbete vilket känns väldigt värdelöst, informationen som vi fått är att det blir som max 15 st kollektivanställda som får gå den 22 oktober men jag hoppas verkligen att det blir färre. För i så fall borde jag klara mig kvar men om jag nu inte skulle gör detta så får det bli skolbänken igen. Läsa på riktigt på högskola och bli något stort = P ha ha ja man kan ju alltid hoppas i alla fall.


Min ny funna läsning



Jag har ju som sagt börjat läsa igen eftersom jag älskar och läsa men det är sällan jag tar mig tid för det. Det brukar mest bli på semestern under sommaren annars består läsningen resten av året av tidningar, bloggar, hobbyliteratur samt arbetsbeskrivningar på jobbet = P

Så de senaste 7 åren har det inte blivigt så mycket utom fanasy.
Harry Potter bland annat för att nämna ett exempel eller snarar 7 och ännu fler. Eftersom jag läste dem på både engelska och svenska av det enkla själet att jag inte orkade vänta tills boken kom översatt till svenska. Därför jag läste dem på engelska först och sen på svenska när översättningen kom ut också.

Men sen såg jag en film 2006 på Bergakungen (SF Göteborg) under deras invigningsveckan. En väldigt läcker film som jag när jag såg slutet på genast fattade att det skulle komma en uppföljare på den. Men det kom ju aldrig och man väntade och väntade. Men nej ingen film baserad på Den äldste som jag hade kollat upp att bok nummer två heter. Just den boken tänkte jag köpa tills jag såg den i min vän Fredriks bokhylla för ett tag sedan och lånade med mig den hem. Nu har jag läst klart den och förstod ju under boken gång att filmen Eragon verkligen inte har med det som är med i boken och att stora delar av viktiga bitar av handligen inte alls finns med i filmen. Var på det nästan blir omöjligt att göra en vettig uppföljare på filmen. Böckerna är i sin tur jätte jätte bra! Men filmen Eragon visade sig vara en stor besvikelse för boken med samma namn.

Synd för jag hade verkligen sett fram emot att se filmen Den äldste.

Ny bil?


Källa



Jag och sambon funderar på att köpa en Volvo V70 som ny bil vad tror ni, kan det vara något? Vi vill ju ha en bil som man kan lasta mycket i de dagar som det inte passar på så bra att dra med ett släp på stan men samtidigt ha dragkrok för just de dagarna det passar bättre att göra det. 

En riktigt GLAD = D Påsk!




Ja en så länge har min påsk varit riktigt GLAD och lyckad.

Hoppas att din påsk också varit fantastisk, att den bjudit på många roliga överraskningar och kramar från goda vänner.

Jag får återkomma med vad mer specifikt min påsk har innehållit imorgon eller något. Nu ska jag hoppa upp i soffan och mysa framför TVn med J och Jack.

Föra lördagens GRILLPEMIÄR med stort P

På lördagen föra veckan var det ju så bra väder så vi tyckte det var dags för grillpremiär och oj vilken premiär då!
Vi gjorde Leilas grillade revben med texas BBQ inte fel alls blev hur mört och gott som helst = P Man gör dem genom att börja med att koka dem med salt, svartpepparkorn, gullök- och en hel vitlök som man skär ner i lite mindre bitar och kokar dem ihop med i en timme.


Denna bilden är dock från efter vi tog upp revbenen. När vi kokade dem var kastrullen helt full.



Sedan penslar man på glazen och låter de gotta till sig i den vi lätte de ligga i påsar med glaze i 30 minuter och sedan på grillen som vi förutom hade briketter i även hade lagt på hikory spån som vi blötlagt innan för att de skulle ge lite rökigare smak på dem. De blev super duper bra. Och vattnet vi kokade dem i reducerade vi ner ihop med en flaska rödvin och silade bort lök och andra kryddor för att sedan frysa in den hemgjorda mycket lyckade buljongen.



Till revbenen gjorde jag Coleslaw med rostade kumminfrön enligt Leilas recept med det vet jag inte om det var någon jätte höjdare precis. Jag kommer nog utesluta dem nästa gång och göra en specjalare istället med bland annat äpple, celleri och lök i samt att man inte bara har majonäs i utan cream fraish också så blir det lite syrligare och inte så mastigt och tungt fett att äta.





Vi var alla mycket lyckliga och nöjda efter vi ätit klart och det vi var alla rörande överrens om att de var lätt de bästa revben vi ätit. Något som vi definitivt ska göra igen. Något som jag satsar på att göra på min 25 års-fest-grillning.

Påskpyssel 2 och fynd från vårstädningen

Ja jag tog ju in ett riktigt fågelbo också det använde jag så klart till en annan dekoration





Sen har jag ju hittat en del fin fina saker här i huset som jag planerar behålla dessa följade tycker jag är super charmiga.

En emaljerad handspade den är ju bara super söt med färgerna vit och ett ljusgrått handtaget kommer den passa perfekt till mina andra vita grejer.



En stekplata som drivs med fotogen den också jätte läcker och den kommer göra sig kanon ute i sällskap med grillen för att koka potatis och annat mumsigt med. Tänk bara att kunna tillaga det mesta av maten ute så mysigt. Jag bara längtar och vill precis som Leila har i sina avsnitt av Leila på landet ett kök som är utomhus. Jag har även hittat ett vitt handfat som man skulle kunna installera på utsidan längre fram.



Ett potatiskärl som är vit och med glaslock



En vit flätadkorg som förra söndagen fick tjänstgöra som jordpåsehållare




Samt den emaljerade kastrullen som jag plockade min mossa i den är riktigt charmig med lite rost och allting kanske inte passar så bra till matlagning bara men jag tror jag kan odla något i den istället.



Det finns ju massor av nyproduserade emaljerade saker som jag tycker är väldigt fina med de har inte samma själ som de som är äldre och lite slitna anser jag då men att blanda gamalt och nytt ger bäst balans och gör att man får en väldigt personlig inredning.

Jag som blivigt Leila fräst sedan jag för första gången såg henne för lite mer än två år sedan på Leilas jul och hon har ju köpt sig ett torp på landet och har utöver tvserien om hennes liv där också gett ut en tidning om Contry living som jag köpte när den kom ut i butik 31 mars och jag älskar den tidningen den har massor av matnyttiga tips och härlig inspiration om inredning samt matlagning.

Påskpyssel 1

Ja för att komma till det jag gjorde med fågelboet då = D

Jag hittade ett zinkfat på Panduo hobbys butik i stan som jag köpte tillsammans med lite annat påskpyssel. Så det och några ljus plus en planta med murgröna som jag köpte i matbuktiken tänkte jag kunde bli en söt liten påskgrupp

  


Jag började med lekarkullorna




och sen jord och murgröna




samt mossa ovan på den hämtade jag uppe på berget här på tomten som jag klippte till en bra form på innan




Sen ljusen och till sist klippte jag till två ståltrådar som jag fäste fast boet med och två vita fåglar inköpta på PH samt vita fjädrar.







Så ser gruppen ut inne på vårat vardagsrums bord nu.



Våren är här!



Ja vädret är underbart och våren lyser med sin underbara värme mot mitt och Js hus. Om en stund ska jag och Jack gå på promenad och leta påskris = P Har redan hunnit påsk pyssla lite föra helgen och jag blev super nöjd.

Tänkte nämligen jag skulle testa att göra egna fågelbon, reden och kransar av kvistar från våra två hängbjörkar. Visste inte riktigt hur jag skulle kunna klippa ner tillräckligt för att göra dem. Men när jag tittade lite närmare runt björkarna hade de släppt massa grenar som låg runt om på marken under dem. Tänkte att det kanske kunde räcka och ja det blev mycket ris som jag kunde samla ihop på marken så det räckte i slut ändan med att jag bara klippte 3 - 4 kvistar.

Detta gjorde jag på söndagen men på lördagen rensade vi ut en massa skräp men hittade också en massa fina saker som vi valde att behålla bland annat två zink hinkar (har blivigt helt kär i zink grejer och saker som är emaljerade <3)




Jag använde den för att blötlägga björkriset i varmt vatten för att få dem mer flexibla. Senare upptäckte jag att det hade nog inte behövds för att göra den stora kransen men däremot för de små fågelbona.

         

     

De behövde inte ligga länge för att jag skulle kunna börja med mina små bon jag började med att snurra runt riset i en cirkel runt sig själv som en kabellinda ungefär och avslutade med att "sy" med ris kors och tvärs i botten på bona. Resultatet blev jag mycket nöjd med så jag gjorde två.

Sedan gjorde jag en större krans att hänga på dörren. Den gick ganska lätt att göra det som jag fick klart för mig att jag behövde tänka på var att kvistarna inte låste sig lika bra i varandra när man snurrade dem i en sådan stor cirkel så jag såg till att stoppa i varje ny kvist en liten bit innan den gamla slutade så den nya hela tiden låste den förra. De två sista kvistarna som jag snurrade fast låste jag med lite trädgårdsvajer.




  

Kransen blev jag mycket nöjd med men jag har inte kommit på vad jag vill dekorera den med ännu så det får till en början vara naturell. Sen förutom att låsa fast de sista riskvistarna med ståltråden gjorde jag även två fästen för snöret som kransen skulle hänga i det blev bra.


Jag tog även och testhängde den - mycket tjusigt

Jag åter kommer i ett nytt inlägg om vad jag använda fågelbona till, det blev mycket fint.

Ha en trevlig vårdag!

Bye bye bilen



Källa


Ja nu har vår fina bil som faktiskt varit vår klippa i tre år rullat vidare till nya betesmarker. Det är med kluvna känslor och tankar som man tänker på våran silverfärgade pärla som rullar vidare mot nya äventyr. För samtidigt som hon har tagit hand om oss och hållit ihop med oss i våt som torrt så har hon bara bråkat och surat det sista och vi har behövt byta och reparera del efter del för att hålla henne nöjd och rullande. Men nu blev det för mycket hon trivs förhoppningsvis bättre med sin nya familj som kan lägga tid och kärlek på att få henne att må bättre.

Vi fick inte riktigt vad vi hade önskat för henne men nu slipper vi hennes sura och krånglande inställning = P och får börja jakten på en ny trotjänare.


Biltrubbel och jobb

Ja när man väl känner att det börjar arta sig måste ju något så klart börja krångla och det låter inte vänta på sig. Bilen skulle ju kosta massor att laga men jag hittade en kille via en snäll kollega som kunde laga den för ganska rimlig kostnad. Men vad händer då pga personliga problem kunde han inte ta den alls så då fick vi börja titta på andra alternativ för en bil måste vi ju ha nu när vi bor på landet. Att åka kommunalt är inte något alternativ alls. Så vi la ut bilen på försäljning och nu idag får vi nog sålt den. Så får vi låss lite pengar att köpa en ny för. Undertiden lånar vi bilar från släkten och har väl hunnit avverka 3 olika och ska idag låna nummer 4 i ordningen *suck*

På jobbet har vi inte mycket att göra därför har vi ju fått torsdagen ledig också så jag blir ledig fem dagar under påskhelgen och det är väl inte helt fel = D

RSS 2.0