Första advent


Det känns som det inte är längre sedan man köpe ljushållaren och tyckte att det är en evighet kvar till första advent men nu är den här och snart också förbi. Dagen idag har varit bra J har fått eldat en del sly som han har tagit ner längs vägen hit till huset och jag har städat huset så nu ser de okey här ut igen. Men bebis i magen gillade inte när jag städade och böjde mig framåt den har buffat mig i magen massor idag det har känns som värsta knattediscot ; ).

Sen vid ett tiden kom min kära vän Mia och hennes kille Henke på besök för adventsfika, vi drack kaffe, glögg och åt pepparkakor. Det är länge sedan jag och Mia umgicks regelbundet pga hennes studier i Lund. Därför har vi mycket att prata ikapp oss på, något som våra respektive killar kanske tycker är lite små frustrerande men det får de ta = P. Mia är en riktigt go tjej som man kan träffa med några års mellanrum och ändå känna som man sågs nyss, det var även så när vi träffades för första gången det var som om man känt varandra länge.

Nu för en stund sedan åt jag och J en god söndagmiddag och vi har fått lagt in alla våra räkningar. Det känns lite surt med alla pengar som ska gå iväg på sådant nu när man behöver köpa en del mammakläder, julklappar och sådant = C.
Men det får väl gå vi löser nog denna månaden också = D det löser sig ju alltid.

 


Ultraljudet


Ja jag måste ju se till att berätta att vårat Ultraljud som vi gjorde i tisdags gick JÄTTE bra, helt suveränt! Vi var ute i god tid så vi fick sitta ner och vänta en stund sedan ropades vi in i ett mörkt rum. Där en barnmorska (BM1) berättade att hon höll på och lära sig detta så hon skulle göra först och sen skulle en annan barnmorska (BM2) komma in och kontrollera om hon gjort rätt.

Därför fick vi se allt dubbelt upp, det var jätte skoj men spänt. Jag kunde inte slappna av i början och var ganska känslosam, läs blöt i ögan ; ). Vi fick se våran lilla bebis som rörde sig en hel del men BM1 fick tagit sina mått och sedan skulle BM2 ta egna mått, titta på diafragman och på hjärtat men hon tyckte att vinkeln på hjärtat inte blev så bra så därför fick jag gå på toaletten.

Väl på toaletten passade jag på och pusta ut och kom tillbaka lite mer avslappnad och med en bebis som vänt sig i magen och lagt sig med benen över huvudet istället för raklång på tvären.
Då fick BM2 en jätte bra bild på hjärtat som såg fint ut. Vi fick två tyvärr inte jätte bra bilder men vi såg bebisen klia sig på huvudet flera gånger då vi skrattade en hel del = D.

Vi fick reda på att allting såg bra ut, att bebisen var 19 cm lång och att beräknadförlossning BF låg kvar på den 20 april så tackade vi för oss och åkte hem till Johans mormor för att få i oss lite middag glada ihågen. 

Har känt första sparkarna


För snart en vecka sedan kände jag första sparkarna som man var helt säker på vad det var! Hade känt lite under den veckan (17) men på söndagen kände jag tydligt två buffar på högersidan av magen = D.

Jag har känt den några gånger till och från under denna vecka (18). Imorgon går jag in i vecka 19 och ska på tisdag på Ultraljud (UL) så det ska bli häftigt och hoppas att allting kommer se bra ut bara, det är en dubbel känsla jag har inför tisdagseftermiddag jag längtar dit men känner samtidigt att det kommer bli lite läskigt och oroligt att det kanske, kanske kan vara något fel : (.

Ni måste lova att hålla tummarna för mig, J och våran lilla/e!


Personlighetstest

Jag hittade en länk på Mikkas blogg som jag tänkte kunde va skoj och oj va lika hon och jag är men ändå olika = P


Själv tycker jag det stämmer in nästan till punkt och pricka på mig som person = D


Sann lycka och kärlek <3



Ja finns det något finare än att skapa ett nytt litet liv tillsammans med den man älskar mest av allt?

Nej det tyckte inte jag och J heller så när jag tidigt den 8 / 8 gick upp och gjorde ett test som visade positivt blev vi båda överlyckliga = D. Vi skulle nämligen på en 25-års fest den kvällen så jag ville försäkra mig om hur det låg till om det kanske var så att jag var gravid kunde jag ju så klart inte dricka någon alkohol =P.

Hade gjort två test de tidigare månaderna och aldrig haft i närheten till två sträck på stickan så när ett nästan inte synligt streck nummer 2 dök upp blev jag jätte glad alla tankar for igenom huvudet samtidigt. Oj hur ska man berätta det här, när ska man berätta det här, oj va skoj!, oj va läskigt, är det verkligen sant? osv.
Sen när jag hade fått samlat mig lite gick jag upp och berättade för en stackars nyvaken J = D.

Han var tyst en lång stund så jag frågade tillslut vad han tänkte och kände. Då sa han att det är ju det vi har velat så han var glad så klart <3.

Idag är jag i vecka 17+5 som det heter alltså 17 hela veckor plus 5 dagar gången i min graviditet. För lite mer än 5 veckor sedan var vi och fick se vår lillx på en skärm för första gången och att få se att det faktiskt finns en liten krabat där inne som sprattlar runt var helt obeskrivligt fint och det största som jag varit med om.

Nu längtar jag nästan ihjäl mig efter tisdag om nästan två veckor för då är det dags igen.


Vår nya kamin är uppskattad

Ja så här låg aldrig Jack framför vår gamla kamin inte = D. Det började med att Jack drog en av sina filtar och bäddade framför kaminen för att mysa i värmen, helt för egen maskin. Numera tar vi nästan aldrig bort hans filt därifrån, han ligger där varje dag = P.


Jag längat jätte mycket till jul



Till skillnad från tidigare år började jag i år längta till jul strax efter att ha börjat jobba igen efter semestern =P. 
Julen är en högtid jag älskar då jag tycker det är underbart att pyssla, slå in fina klappar, tända mycket ljus, göra egna julkort, baka pepparkakor, umgås med familj och vänner m.m.
Förra året blev det bara för mycket med flytt från lägenheten till huset, rensa ut huset från gamalt och flytta in vårat nya.
Julpyssel och grejer fick stå tillbaka så i år är jag mycket laddad och ser fram emot mycket pysslande och julmys!

Sen eftersom vi ska åka bort på jul så får jag passa på och vara ute i lite extra god tid i år så mitt första pyssel är redan avklarat det blev pingvin nissar = D.






Sen förutom att köpa en vas för mitt födelsedagspresentkort köpte jag även en ljushållare (även den från cultdesign) som man kan variera som man vill efter säsong = D

Så nu väntar vi bara på att första advent ska komma...



Ännu flera födelsedagspresenter



Förutom en jättefin creamfärgad KithenAid fick jag också av min underbara vän Mikka en Ittalaskål äppelgrön förståss! Tusen tack vännen den passar verkligen perfekt här hemma = D. Sen av Js gamla killkompisgäng med respektive fick jag ett presentkort som jag bland annat har köpt den gröna vasen som kommer från Cultdesign.


Min födelsedagspresent



Den 29 augusti hade jag 25-års kalas med släkten. Efter en mycket lyckad kyklingsallad med massor av smått och gott samt en hel del hemma odlat = D.


Fick jag ett jätte packet som visade sig innehålla min högsta önskan för en 25 års prensent. Super lycklig blev jag hela familjen, min och Js släkt hade lagt ihop så nu står min fina KitchenAid på köksbänken det översta kortet tog jag när jag invigde den och bakade bröd första gången.

 


Fågelmatar tider



Precis som förra året har vi nu i november hängt upp våra fågelmatare med jordnötter och solrosfrön. Något som är väldigt uppskattat av fåglarna som tycker om att äta hos oss. Det är något som gör mig glad och varm inombords när man vet att man hjälper dem genom vintern och får höra en hel del fågelkvitter till tack = D.

Om du själv funderar på att mata fåglarna i vinter så är ett litet tips från mig att inte köpa de här viltfågelblandningarna som finns i affärerna. De är mycket vete i dem och det ratar många av fåglarna så det hamnar på marken under och skräpar mest ner.

Sen uppskattar fåglarna att ha skydd när de äter så dels om man köper fågelmatare som vi har med ett nät runt som skyddar och dels att man händer dem inne grenverket på träden intill huset så ger det extra skydd. Det tycker fåglarna är toppen.


Jag skäms




Ja jag vet att jag har varit världens sämsta på att uppdatera min blogg den senaste tiden. Nu när jag tittade och såg att det börjar närma sig två månader sedan mitt senaste inlägg känner jag att jag får allt ta mig i kragen nu.

Så ni får läsa lite nytt om vad jag, min sambo J, våran hund Jack och alla våra vänner har och har haft för oss.

Känner mig lite kluven för jag har massor jag skulle vilja berätta

Så jag tänkte fråga vad ni vill läsa om?

     1 Mitt 25 årsfirande och presenter

     2 Jacks födelsedagspresent och hundtårta   
  
     3 Lite små pyssel jag har haft för mig

     4 Mina planer för jul och alla julpyssel

     5 Planer inför nästa år

     6 Tips på fler recept

Ja nu är det bara upp till dig att tycker till om vad jag ska skriva om som sagt ; )


RSS 2.0