Måndag igen

Då var det tillbaka till jobbet som gällde...



...det känns varmt och tungt att vara tillbaka på jobbet efter fyra härliga dagar ledigt. Mest för att jag vet att det blir mycket att göra här denna veckan och för att ventilationen här inte är vad den borde tyvärr det är för varmt på sommaren och för kallt på vintern. Men men det är bara att inse att det är så och att man inte kan göra mycket åt det.

Idag har jag gått runt och delat ut våran facktidning på jobbet och visa blev något förvånade när de upptäkte att det faktiskt var min nuna som pryde framsidan, jepp jepp jag är förstesidestofft tydligen = P Nä skämt åt sido jag var på en fackligutbildning för ett tag sedan som ni kan läsa lite om i tidigare inlägg men förutom att gå utbildning var jag också med i en intervju för facketstidning och nu gavs den ut, jag viste inte att vi skulle hamna på första sidan men så blev det tydligen = D lite skoj men pinsamt känner jag att det är.

Söndagen är här



Ja det går framåt med våra helgplaner vi har målat  GS klar vad det gäller den röda färgen och vi har kommit en bra bit på väg vad det gäller den vita också utvändigt. Invändigt har jag stött på en del problem men ingen som jag inte kommer kunna lösa idag eller nästa vecka - behöver nog köpa mera färg = P.

Men det kommer bli riktigt fint när det blir klart och hur vi ska inreda det börjar så smått ta form i mitt huvud också. Det ska bli lantlig inredning med en marin känsla, ni ska få se hur bra det blir i mera bilder sedan men har tagit med två i min att göra lista i alla fall. Sen hämtade jag äntligen ut böckerna som jag beställt på nätet igår och började såklart läsa redan igår kväll innan jag skulle sova. Den verkar väldigt bra än så länge har dock inte kommit så långt ännu.

Nä nu blir det till att fortsätta göra fint i GS, diska, damsuga med mera.

Glad fortsatt midsommarhelg!

Hej ville titta in och önska alla en trevlig fortsättning på midsommarhelgen! Hoppas eran midsommarafton blev lika mysig och trevlig som min, vädret till trotts. Vi var ett gäng vänner som samlades hemma hos vännerna Olof och Sofia som också har köpt sig ett hus så det blev inflyttnings/midsommar-fest = ) Vi tog med oss en midsommar inspirerad inflyttningspresent.


Rabarberdryck som jag och J har kokat själva och köpt en fin flaska och två ljushållare till som jag sedan har dekorerat med lite prästkragar.




Mitt och Js projekt med att måla gäststugan går fortsatt framåt och det blir jättefint tycker jag. Än så länge så har vi målat hela utsidan färdig vad det gäller den röda färgen idag ska den tvättas på alla de vita partierna och målas på med ny fin vit färg och sedan ska vi även fixa till en del på insidan.

Cya all soon / Carin


En lite extra lång helg för mig = D



Det är så mysigt med långhelg det känns riktigt skönt! Vi ligger nämligen lite extra bra till på jobbet så jag har tagit lite extra ledigt idag så jag är ledig i hela fyra dagar.

På att göra listan för helgen står det:

* Måla gäststugan utvändigt

* Måla gäststugan invändigt

* Åka båt

* Förbereda mat och dryck inför midsommar ; )

* Fira midsommar!

* Mysa och ta det lugnt = D


Vi började måla GS igår men inatt har det regnat så den måste torka ordentligt innan vi kan fortsätta så nu bär det av mot mataffären.


Twilight - Soundtrack

Ja jag är ledsen brorsan (C) men jag är såld på Twilight - film / böcker och soundtracket så här mina vänner är den låten som jag gillade mest i soundtracket till filmen Twilight men det finns flera bra.



Tycker det är kanon med soundtracks för då upptäcker man nya band och i detta fallet för mig Paramore jag har hittat många bra låtar från dem på youtube = D

Twilight



Vi såg på Twilight i fredags kväll och oj vilken bra film - tyckte jag i alla fall, J somnade som vanligt = P

En film som jag varmt rekommenderar och bokbiten som jag nu blivigt igen på sistone, gick jag in på internet idag och beställde de första två böckerna i serien om fyra böcker eftersom jag vill läsa mera om vad som händer mellan Bella och Edward i deras egentliga omöjliga romans = D.


Den 7 juni 2009 en stor dag

Den 7 juni är i år en dag ut över det vanliga i dubbel bemärkelse. Ja för det första är det val till Europaparlamentet och jag har varit och röstat något jag hoppas att de flesta gör och ser till att använda sin röst som man fått, det är inte alla människor som har den förmånen.


För det andra så fyller min och Js lille vovve tre år idag! Ja tiden går ju så fort kändes som det var igår som min första hundvalp dog på grund av ett medfött fel och sedan blev det att vi fick Jack istället det var en bitterljuv lycka när man i vågsvallet efter Max död inte riktigt vågade hoppas att det skulle fungera med denna nya valp - Jack som blev hans namn på grund av att det var Jack pott att få hem honom att han var nästan helt black (Jack) och så gick Jack Sparrow varm på bioduken ; ).


Men fungerade det gjorde det och det riktigt bra dessutom. Han har alltid varit en glad liten kille som älskar äventyr, som alltid har varit försiktigt men även också lärt sig snabbt vad som fungerar att göra och vad som inte fungerar att göra.


Jag håller på och gör en födelsedagstårta till honom bestående av Hönökaka, leverpastej, baconost, falukorv och kanske även lite blodpudding har inte bestämt mig där ännu. Bilder kommer lite senare. Sen har jag också passat på att vara lite sentimental och tittat på lite bilder från de första dagarna vi hade Jack


Så här såg han ut när vi hämtade hem honom.






Och så här såg han ut när han tog en av sina första tupplurar i husses armveck något som han fortfarande tycker om att göra = D.




Jack ute i trädgården vid våran gamla lägenhet, Jacks andra hem.



Han träffade ganska snart efter vi kom hem en kullbror till Max - Linus som min vän Mikka döpte honom till han och Jack blev snabbt goda vännen nästan som om de varit bröder på riktigt men sen skiljer det bara fem dagar emellan den i ålder också så därför vill vi passa på att önska Linus grattis i efterskott!





Idag på sin treårsdag ser han istället ut så här väger inte långt från 2 kilo till. När vi fick honom vägde han ungefär 900 gram idag när jag vägde honom, vägde han 2770 gram = P.

Så nu lagom till födelsedagspresent ska han få en ny sele från tillverkaren Puppia som ska ha storlek M det trodde jag aldrig skulle hända men Jack har verkligen börjat bygga på sig sen han började på sitt dagis. Mycket motion och ordenligt med bra mat har varit receptet för att han ska bygga på sig så fint som han gjort.



Jack är väl långt ifrån lika valpsöt som han var när vi först fick hem honom men han är fortfarande våran super söta lilla hund kille som vi älskar över allt annat, GRATTIS JACK på din tredje födelsedag!

Borta bra men hemma bäst!

Efter att ha varit bort på kurs i dagarna tre är jag nu åter hemma i mitt fina hus med tillhörande mysiga trädgård. Jag har lärt mig massor av bra och intressanta saker på kursen och lärt känna nya och trevliga människor vi har dessutom ätit och sovit gott.


Men vad mycket bättre man sover i sin egna toppen mysiga säng bredvid en mysig fästman = D

Idag har jag varit ledig hela dagen från jobbet. Det finns visa fördelar som sagt med att ha lite att göra på jobbet. Vi har intjänad arbetstid som vi får ut i betald ledighet - inte fel!


Idag när jag vaknade märkte jag snart när jag skulle äta frukost att det inge fanns något bröd kvar så är det när man har varit borta då märker man när man kommer hem att saker och ting har tagit slut. Men jag lät mig inte nöjas med den slutsatsen utan tänkte att jag får väl baka något då.


På grund av avsaknad av ingrediensen jäst fick de bli något bröd som sväller med hjälp av bakpulver och ett recept Leila Lindhlom gjorde på programmet Leila bakar fanns fortfarande kvar i minnet och jag hittade det snabbt på recept.nu. Så det blev nybakade Engelska Scones till frukost idag = D


Ingredienser

7.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0.5 dl råsocker
125 g kallt smör
1 st ekologiskt ägg
2 dl mjölk

Ägg, mandelspån och råsocker till pensling (Istället för mandelspån tog jag solrosfrön och linfrön)


Man börjar med att blanda ihop de torra ingredienserna vetemjöl, råsocker, salt och bakpulver. Sedan nyper man ihop detta med smöret och tillsist rör man ihop det med mjölk och ägg som man vispar ihop för sig först.




Sen plattar man ut degen tills den är cirka 3 centimeter tjock på mjölat bakbord och skär dem i trekantiga bitar.
 
     

Lägg på en plåt med bakplåtspapper, pensla med ägg och strö över mandelspån och råsocker eller som i mitt ställe solrosfrön och linfrön.
 

Sedan in i ugnen och grädda på 250 grader i ca 10 minuter



Minuter tills de fått en gyllene färg


Sen var det bara att njuta av en mumsig frukost

Sen när jag hade avslutat min toppen goda frukost tycke ja det var hög tid att tvätta av min kära hund Jack han tyckte som vanligt att det är super taskigt av mig att blöta ner, schampoonera, balsamera samt skölja av honom men han står i alla fall tåligt kvar i duschen under tiden denna pina pågår. Efteråt blev det ju inte bättre av att han skulle blåsas mer torr än vad handduken klarar av dessutom. Men sen la ha sig nöjt för att soltorka resten ute på altanen.



Så har jag en mjuk och nytvättad hund som luktar honung = P

Nya förtroendevalda aktuella frågor Vol 2

Ja idag är det sista dagen här och jag har lärt mig massor av nya saker och hur det fackliga och politiskaläget ser ut idag och oj det är verkligen skrämmande hur mycket det går utför med den svenskarbetspolitiken och speciellt nu när så många får gå från sina jobb detta kommer nog tyvärr sluta i en katastrof med stort K!

Igår gick vi igenom 8 myter och 8 sanningar om A-kassan och med tanke på vad vi fick reda på igår så ser det ut som att människor kommer ju inte ha råd att bo kvar i sina hus eller bostadsrätter med sin nya sänkta A-kassa folk pratar alltid om att när man får A-kassa får man 80 % av sin lön men inte nu längre många kommer märka när A-kassar börjar "rulla in" att det är en halvering av deras tidigare lön och med sina fortfarande fasta kostnader kommer de inte längre att gå runt ekonomiskt.

Men varför har det då blivigt så här jo alliansen har genomfört sina förändringar av A-kassan precis som de berättade om innan valet. De har höjt avgifterna men samtidigt som de satt in ett utgiftstak på A-kassan så oberoende vad man har tjänat innan så kan man max få ut ett visst belopp i A-kassa samtidigt som den också kan bli ännu lägre eftersom A-kassan räknas som 80 % på din totala genomsnittliga förvärvsinkoms på en tolvmånaders period tillbaka i tiden. Har man då varit sjukskriven, varit föräldraledig, varit hemma för vård av barn eller liknande så blir ersättningen i A-kassan ännu mindre.

En skrämmande utveckling i dessa tider tycker jag vi kommer få många människor som kommer att gå om kull ekonomiskt tyvärr men då är det ju bra för minimibeloppet i A-kassan är ju idag lägre än de summer vi pratar om när man går på socialbidrag alltså existensminimum och då får du heller inte äga några egna egendomar. Detta är helt oacceptabelt!


Men om de ska det ska löna sig att jobba skatten skulle sänkas och de som gick på A-kassa "fuskarna" skulle klämmas åt. Det vet vi ju alla idag att många av dem som går på A-kassa är långt ifrån bara "bekväma fuskare" som bara går på A-kassa för att de inte orkar eller vill jobba. Många som är registrerade som öppetarbetslösa idag vill inget hellre än att komma ut i arbetslivet men ju längre tiden går ju svårare blir det att komma tillbaka. Samtidigt med arbetsökningspolitiken idag så hamnar man ju över en blåslampa så fort man blir arbetslös och klockan börjar ticka. Får du inte jobb snart så sänker vi A-kassan ännu mera (så pratas det om att det ska bli). Men till vilken nytta att människor ska stressa och ta första bästa jobb som de kommer förbi dem bara för att ha ett jobb överhuvudtaget. Eller kanske låta dem ta lite längre tid på sig och hitta ett jobb som passar dem bra och som de kommer kunna utvecklas genom istället för att vantrivas och gå till jobbet men man måste ju A-kassa går ju inte att leva på längre i alla fall inte drägligt. Det kommer främja uvecklingen av svensktarbetsliv istället för att hämma den och vad händer om man inte hittar något jobb det är ju tusan inte så lätt idag nu när så många ska ut och slåss om jobben som finns kvar. Ska man få sänkt A-kassa ändå då bara för att man är "lat" och inte sökt tillräckligt flitigt, för att man är en "fuskare" som bara vill ha betalt men inte jobba?


Nä men oj va långt detta blev men jag är upprörd och behöver skriva av mig lite så är det bara - take it or leave it.


Nya förtroendevalda aktuella frågor Vol 1



Ja efter en helg med görmål både hemma med hus och trädgård är jag nu i Viskadalen på utbildning för IFMETALL känns skönt att göra något annat jag är här 1 - 3 Juni och sen jobbar jag på Volvo torsdag för att sedan ha fredag ledig så det känns rätt ok = P

Ha det så gott alla så hör jag snart av mig igen = D.

Cya /Carin

RSS 2.0