Nya förtroendevalda aktuella frågor Vol 2

Ja idag är det sista dagen här och jag har lärt mig massor av nya saker och hur det fackliga och politiskaläget ser ut idag och oj det är verkligen skrämmande hur mycket det går utför med den svenskarbetspolitiken och speciellt nu när så många får gå från sina jobb detta kommer nog tyvärr sluta i en katastrof med stort K!

Igår gick vi igenom 8 myter och 8 sanningar om A-kassan och med tanke på vad vi fick reda på igår så ser det ut som att människor kommer ju inte ha råd att bo kvar i sina hus eller bostadsrätter med sin nya sänkta A-kassa folk pratar alltid om att när man får A-kassa får man 80 % av sin lön men inte nu längre många kommer märka när A-kassar börjar "rulla in" att det är en halvering av deras tidigare lön och med sina fortfarande fasta kostnader kommer de inte längre att gå runt ekonomiskt.

Men varför har det då blivigt så här jo alliansen har genomfört sina förändringar av A-kassan precis som de berättade om innan valet. De har höjt avgifterna men samtidigt som de satt in ett utgiftstak på A-kassan så oberoende vad man har tjänat innan så kan man max få ut ett visst belopp i A-kassa samtidigt som den också kan bli ännu lägre eftersom A-kassan räknas som 80 % på din totala genomsnittliga förvärvsinkoms på en tolvmånaders period tillbaka i tiden. Har man då varit sjukskriven, varit föräldraledig, varit hemma för vård av barn eller liknande så blir ersättningen i A-kassan ännu mindre.

En skrämmande utveckling i dessa tider tycker jag vi kommer få många människor som kommer att gå om kull ekonomiskt tyvärr men då är det ju bra för minimibeloppet i A-kassan är ju idag lägre än de summer vi pratar om när man går på socialbidrag alltså existensminimum och då får du heller inte äga några egna egendomar. Detta är helt oacceptabelt!


Men om de ska det ska löna sig att jobba skatten skulle sänkas och de som gick på A-kassa "fuskarna" skulle klämmas åt. Det vet vi ju alla idag att många av dem som går på A-kassa är långt ifrån bara "bekväma fuskare" som bara går på A-kassa för att de inte orkar eller vill jobba. Många som är registrerade som öppetarbetslösa idag vill inget hellre än att komma ut i arbetslivet men ju längre tiden går ju svårare blir det att komma tillbaka. Samtidigt med arbetsökningspolitiken idag så hamnar man ju över en blåslampa så fort man blir arbetslös och klockan börjar ticka. Får du inte jobb snart så sänker vi A-kassan ännu mera (så pratas det om att det ska bli). Men till vilken nytta att människor ska stressa och ta första bästa jobb som de kommer förbi dem bara för att ha ett jobb överhuvudtaget. Eller kanske låta dem ta lite längre tid på sig och hitta ett jobb som passar dem bra och som de kommer kunna utvecklas genom istället för att vantrivas och gå till jobbet men man måste ju A-kassa går ju inte att leva på längre i alla fall inte drägligt. Det kommer främja uvecklingen av svensktarbetsliv istället för att hämma den och vad händer om man inte hittar något jobb det är ju tusan inte så lätt idag nu när så många ska ut och slåss om jobben som finns kvar. Ska man få sänkt A-kassa ändå då bara för att man är "lat" och inte sökt tillräckligt flitigt, för att man är en "fuskare" som bara vill ha betalt men inte jobba?


Nä men oj va långt detta blev men jag är upprörd och behöver skriva av mig lite så är det bara - take it or leave it.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0