Våran kompost m.m.

Jag utlovad ju ett inlägg om lite av de saker som vi gjort inne i huset men så även ute i trädgården, den är inte att förglömma.
Inte långt efter att vi flyttade till vårat hus så såg vi att IKEA hade secialerbjudande på komposter.

Den kostade mindre en hälften mot vad dem brukade göra så vi slog till direkt. Vi har varit duktiga på att använda den och fylla den med material från både trädgården och matrester från köket, så nu får vi vänta och se när vi får näringsrik matjord.



Komposten fick sin plats i kanten av trädgården bredvid en lite stuga som tidigare tjänstgjort som lekstuga tydligen. Nu mer har vi bara små krafs i den. På denna bilden ser man att den är i behov av lite ny färg. Det fixade jag några dagar senare bara då jag målade den med falurödfärg.


Medans jag målade lillstugan gjorde min sambo en eldtuna med lite hjälp av mig det sista. Det första som vi eldade i den var de gamla fågelborden som stod på baksidan vårat hus då.

Nä nu ska jag gå och äta frukost hoppas vi ses snart igen /Carin

Ny design igen =P

Eftersom den gråa och röda kändes tråkig och för julig, specielt nu när det sakta lider mot vår. På nyårsdagen gick jag, min sambo och en vän till oss på långpromenad runt omkring i området vid vårat hus. Då tog jag lite fina bilder nere vid havet som får tjänstgöra som ny header och profilbild. Jag har nämligen konstaterat att jag inte har några snygga bilder av mig själv alls. Inga för huvudtaget = C

Inte så skoj direkt men det är ju alltid jag som fotar så jag tar ju på alla andra så kommer jag själv aldrig med.

Hoppas ni tycker om den nya designen jag hade skrivigt ett inlägg om våran kompost som vi köpte i höstas och lite annat men klantig som jag är missade jag att man inte ska stänga fönstret som man förhandsgranskar i då allt försvan. Får ge mig i kast med att skriva ett nytt inlägg om det imorn för idag orkar jag inte, känner jag.

Anledningen att jag inte har fått uppdaterat min blogg på sistonde har varit att jag har börjat sticka igen. Det tar ett tag att lära sig men nu har jag testat lite och fått gjort en liten knytpåse som jag dekorerade med pärlor, bilder på den kommer snart. Den fick min mamma ett halsband i nu som födelsedagspresent.  Jag brukar ibland även hålla på med att göra örhängen, halsband, armband och väskhängen nämligen.

Hörs igen imorgon /Carin

Ny design på bloggen

Jepp så stolt att jag med hjälp av Mikka fått lite koll på hur jag ska ändra med färger och design har till och med gjort en egen Header ju = D

Det är inte riktigt som jag vill ha det ännu men nästan. Det blir vinterns design, vår designen kommer bestå av mer glada och ljusa färger.

Nä nu är det dags att gå och lägga sig upp tidigt imorgon för att åka till jobbet *suck*.

God natt /Carin

Mata fåglarna är så skoj

När jag och min sambo flyttade ut till vårat hus här på landet så bestämde vi oss dirket för att vi ville ha fågelmatare upp under hösten och vintern.

När jag var yngre matade alltid min familj fåglarna under de svåra månaderna för dem att skaffa mat. Så nu vill jag fortsätta med detta. Vi köpte jättefina fågelmatare på Hone Bach, inte jätte billiga men jag tyckte dem verkade vara bra för då kommer inte de stora fåglarna åt maten eller de små fåglarna som vill äta av den i fred.



Nu har vi haft dem ett par, tre månader och haft massor av olika fåglar vid vårat "fågelmatbord" här om dagen kom en av hackspettshonorna på besök igen och åt ur kokosnötten den gillar de extra mycket. 



Det roliga med när vi hängde upp våran anordning var att jag tänkte att det kan ta lite tid innan fåglarna hittade hit. Nej där fick jag fel för vi hade massor av fåglar redan första dagen, ännu fler andra dagen och så har det fortsatt. Men däremot de sista dagarna tycker jag de har varit lite sämre aktivitet här. Men de kommer väl tillbaka igen när det blir lite bättre väder.

Fler biler på våra fågelobservationer lär vara att vänta.

/Carin

Att rensa med Feng shui

En bok som jag läst flera gånger förut och nu ännu en gång är boken: Rensa i röran med feng shui av Karen Kingston.

 

Boken bygger på att om man samlar på sig för mycket saker och bygger upp stora lager av gamla grejer som man inte vill slänga pga de känslomäsiga band man bygger upp till dem, att de representerar ett kärt minne eller kanske ibland inte ens kärt. Då blir det inte plats kvar för nya saker att komma in i våra liv. 

En bok som jag varmt kan rekomendera om man känner att man behöver en förändring i sitt liv.
Sist jag läste den bestämde jag mig för att resna ordentling i min mycket över belastade garderob och det resulterade i att jag gav bort minst två tredjedelar av mina kläder till min svägerska som är mindre än jag i storleken. Det tog inte allt för lång tid tills jag sedan fick svar på en tävling jag varit med i några månader tidigare (men glömt bort) jag fick veta att jag vunnit 1:a pris. 2000 kr att handla kläder för på Vero moda. Ett jätte bra exempel på av som kan hända om man vågar släppa taget om en del av sina gamla saker.

Jag läser den nu igen för att jag och min sambo har köp hus och inte nog med att man konstaterar att man samlat på sig massa onödiga saker i sin tidigare bostad. Dessutom så lämnade säljarna det mesta kvar här i vårat nya hus. Det har det varit extremt mycket saker att ta ställning till om man ska ha eller inte. Vad ska man behålla, vad ska man ge bort och sälja. Denna boken hjälper mig jätte bra med inspiration och motivation till att rensa ut och slänga.

Nu äntligen börjar vi komma någonstans, i början viste man inte var man skulle börja. Men man tog en liten sak i taget så har man snart gjort alltsammans. Igår fick min svägerska ännu ett last med kläder. Kläder som jag inte kan ha pga viktuppgång, kläder som jag länge har tyck är så fina och tänkt att de kan jag snart ha igen. Men igår tog jag mod till mig och lägga det flesta av dem i en påse och köra hem de till henne. Så får vi se vad för nytt jag gett rum för i mitt liv denna gången.

Hörs snart igen /Carin

Välkommen till min blogg!

Hej och välkommen till min blogg. Jag har länge funderat att skaffa en blogg för att visa lite vad jag gör på mina dagar. Nu har jag gjort slag i saker och ska försöka lära mig hur det fungerar med att lägga upp sin blogg.

Så när jag satt mig mera in i hur det fungerar med att göra en egen design på bloggen, hur man lägger upp bilder och hur man redigerar inlägg bättre ska jag nog komma igång och skriva mer om mina dagar och upptåg.

Tack för att du besökte min blogg

På återseende/Carin

RSS 2.0