Vårtecken



Jag blev så glad igår när jag var ute och gick med Jack. Vi såg en jättefin citronfjäril - vilket vårtecken!!! Det känns så fel att man ska flytta ifrån våran fina tomt nu när våren spirar som bäst men vad ska man göra?
Vi får njuta fullt ut nästa år istället <3. Jag ska visa lite andra bilder på våra vår-vänner här på tomten snart.


En typisk storasyster

Nu när man själv väntar barn är det inte utan att man funderar på det här med föräldraskap och hur man vill uppfostra sin egen telning. Detta har ju även lätt till att man reflekterat över hur man själv har blivigt uppfostrad och vad det har gett för resultat. Så när jag såg Mikkas inlägg om att ens plats i syskonskaran spelade stor roll för hur man skulle bli som person när man är äldre sen och för hur man beter på sin skola/arbetsplats blev jag mycket nyfiken. 

Det jag läste om hur mikka är, är mycket intressant och jag tycker hon är en super go tjej med god självinsikt och jag kände till stor del igen mig själv i din beskrivning. Men samtidigt när jag läste vidare om stora syskon såg jag ju att beskrivningen stämmer in på mig i extremt stor utsträckning, det är nästan lite skrämmande.

Storasyster och storebror: Ansvarstagande och ambitiösa, ofta ledare, omhändertagande. Väljer inte sällan samma jobb som föräldrarna, Kan vara auktoritetsbundna och noga med regler.

Ansvarstagande - jag har alltid blivigt fostrad att vara den äldsta och duktigaste som tar mycket ansvar.

Ambitiös - det är jag i ett nötskal ska alltid vara duktig och göra folk nöjda med det jag gör inte minst jag själv som har väldigt höga krav på mig själv.

Ledare - utan att jag vet varför brukar jag bli utsedd av andra eller mig själv till ledare i olika sammanhang. Något som jag försöker axla genom att vara en demokratiskledare som väger in alls önskemål och försöker jämka ihop dem så bra det bara går eller tar den gyllene medelvägen (för att göra alla nöjda) jag är också lyhörd för konstruktiv kritik.

Omhändertagande - som äldre syster för två yngre bröder så blir det nästan självskrivet tror jag. Jag bryr mig mycket om vänner, familj och kollegor kort sagt alla i min omgivning. Jag vill att folk ska må bra och känna sig väl till mods. Även om jag inte alltid säjer något tänker jag ofta på dem.

Väljer samma jobb som föräldrarna - Pappa är och mamma har varit Polis ett yrke som jag försökt söka mig till. Just nu är det inte aktuellt att söka den banan inom min karriär men vem vet kanske längre fram jag vill gärna jobba som polis.

Auktoritetsbundna och noga med regler - Ja som barn till en Polis och en före detta polis samt att jag vill bli det själv så tycker jag sista punkten nästan inte behöver någon förklaring rätt och fel är något som jag tar mycket allvarligt och tungt på. Jag har dock fått en fin uppfostran där det alltid har lönat sig att berätta som det är. För tro mig jag har hittat på lite hys genom åren jag också = P.

Jag är även tävlingsmänniska och vill vara duktigt inom sport och andra tävlingsgrenar. Men med åren har jag blivigt bättre och bättre på att ta ett nederlag och jag måste inte alltid vinna eller vara bäst för den delen =P.

 


Vår!



Nu försvinner snön och vintern med den, i en rasande takt det är ju helt underbart snart är våren här i full skala!


Hittade ett plag till

Titta bara på denna super söta lilla overallen

Lindex Shop Online - Overall

Vi har ju bara köpte två bodys, två par byxor, en mössa och tre par strumpor än så länge. Så något lite varmare att åka hem i från BB måste nog införskaffas =D.
Förutom en overall ska jag se till att skaffa några bra babyfiltar som man kan lägga runt den lille/lilla när hon/han väl är här sen <3. Jag längtar faktsikt mycket nu det är ju bara 3-7 veckor kvar nu beroende på när den bestämer sig för att komma. Ska bli spännade att lära känna denna lilla krambat som jag gått och burit på nu i 8 månader.

Bildkälla: Lindex Shop Online

Blir så sugen =P


Bildkälla: http://www.leila.se/

Leila, min favorit kock ska ge ut en ny kokbok här i vår som heter One more slice! Den längtar jag ju inte alls efter att få sätta tänderna i ; ). Men hur kommer det sig att det är när man inte har några pengar som man hittar en massa mysiga, roliga och måste-haiga saker?

Är det för att man vill ha det man inte kan få, eller inte har råd att köpa i mitt fall?




Underbara babykläder från Lindex

Jag fick upp en länkt till Lindex nya babykollektion på en gravidforumsida som jag gick in på och oj oj oj va fina saker de har på Lindex! Kolla bara dessa plagg jag tycker föll både jag och Johan pladask för <3! 

Lindex Shop Online - Set

Lindex Shop Online - Body
Lindex Shop Online - Body
Lindex Shop Online - 2-pack sockor
Lindex Shop Online - Mössa

Källa: Bilder från Lindex Shop Online.


Vill ha 100% vår!



Bild ifrån föra årets vårrabatt.



Det är så underbart, jag har kännt det ute under flera dagar nu att våren ligger i luften och gör allt för att smälta bort vintern och bryta fram alla härliga kokusar som vi har i våra rabatter!
Jag väntar på besked från FK fortfarande men är så glad för att vi har så underbart fint väder här i GBG idag = D. Jag är super sugen på att sätta igång och med att för odla en del grödor. Men varför känner jag lite om vi nu ska ägna våren/sommaren åt att riva hus - flytta - bygga nytt hus och sedan flytta in i det?!

Men kanske lite odla man hinner med också = P


Är ledsen



Varning för gnällinlägg = P.

Jag har aldrig behövt haft kontakt med försäkringskassan innan någonsin! Men nu när man faktiskt måste kontakta dem för att ordna med havandeskapspenning och föräldrapenning känns allt bara super svårt de är krångliga och har gjort livet riktigt surt för mig.

Hon som har hand om min ärende ringde idag och ifrågasatte hur tungt mitt jobb egentligen är och om jag inte kunde få hjälp med det tyngsta lyften. Men för tusan jag jobbar inom produktionen ju det är riktigt tung och jag blir så sur på mig själv för jag var helt oförbered på att hon skulle ringa så jag glömde ju nämna att jag faktiskt har pallnedbrytning också som är RIKTIGT tungt arbete och att hon självklart är jätte välkommen hit för att göra sin egna bedömning av mitt arbete. Det skulle jag ja ha sagt till henne - varför gjorde jag inte det?!

För faktum kvarstår jag klarar inte av att sköta mitt jobb nu längre min kropp protesterar vilt här på dagarna och även när jag kommit hem på kvällen.


RSS 2.0