New York Cheesecake!

Jepp äntligen fick jag bakat min cheesecake och vilken cheesecake sen - tack Leila!






Någon som blir sugen? ; P

Hemma igen från Kolmården och Vimmerby

Ja vi har tagit en weekend tillsammans med Js bror, hans tjej och deras ettåriga son för att fly regnet. Vi åkte bland annat till Kolmårdensdjurpark, Lilla landet och på älgsafari.

Vi började med bilsafari på Kolmården från kl 9 till 10 då själva djurparken öppnade ; D.



Bland annat såg vi björnar,


Zebror




Lejon



Elefanter




Giraffer



Strutsar






Tigar på Tiger World


Och massor av andra djur som jag inte tar med i detta inlägget då det skulle bli mycker långt däremot var vi på delfinshowen på Delfinarium och det var superläkert jag har tittat på den innan när jag var 11 - 12 år men nu när man är lite större och vet hur mycket träning som ligger bakom är det ju extra kul.





Det var inte helt enkelt att få bra bilder men det blev en del bra i alla fall = D.

Sen dagen efter åkte vi till Vimmerby men istället för att gå på Astrid Lindgrens värld åkte vi och tittade på något som hette Lilla landet en kul idé som någon fått och gjort till verklighet. De har byggt upp ett stort landområde till Sverige i miniformat med alla landaskapen representerade och med olika byggnader från dessa. Däremot blev jag förvånad att det bara var Hunnebostrand som fanns med från västkusten något jag och mina följeslagare tyckte var lite tråkigt men det fanns mycket annat fint och fräckt att titta på ändå.


Allt som var representerat av väst(läs bäst)kusten, minisjöbodar de var inte högre än jag är = P


Dagen efter vi var på Lilla landet åkte vi istället på älgsafari det var helt otroligt. Visst vi var inte lika många svenskar som tyskar men det var skoj ändå att mata Älgar med äpplen som de tar när man håller det med munnen gör man inte varje dag = P


Detta är en bild på en av älgkorna med en av hennes två älgkalvar som bara var åtta veckor gamla, de hade där också pappa älg (Älgtjuren), en fjolårskalv ett ungdjur och två kor till.

Förutom att få mata dem med bladkvistar så fick vi som sagt också mata dem med äpplen, äpplen om vi också blev tillsagda att vi kunde hålla mellan läpparna så skulle älgarna ta dem ut munnen på oss. Mycket riktig pappaälg kom och tog en äppelbit som jag höll med min mun. Problemet var att jag brutit min äppelklyfta i två bitar för att jag skulle få mata flera gånger. Något som resulterade i att det kanske blev lite väl mycket närkontakt, lite små slemmigt om vi säjer så ; P.


Jack har fått sin sele

Inför Jacks födelsedag tyckte jag att det var dags att beställa en ny sele till honom med tillhörande koppel eftersom han vuxit ur sin gamla i gröncamo från Puppia = P.

Så här har vi honom i hans nya snygga sele, som heter Sailor också från Puppia = D


Jag tycker Jack passar super bra i den! Tack så mycket Anna det blev super bra, han fyller ut den nästan helt och tusen tack för all hjälp!



Anna har en webshop som ni kan besöka för att beställa selar från Puppia och massa andra fina saker till era små vänner. Man får alltid bra och personlig service från Anna ; )

Kolasnittar är kärlek

Ja när vi åkte till vännerna Fredrik och Emma för grillkväll här om dagen (Tack för en kanon trevlig kväll F och E!) så ville inte jag komma tomhänt så jag bakade lite Kolasnittar att ta med mig dit.

Detta är resultatet av ett recept från Leila bakar så klart och det finns att fina i fullversion på recept.nu



Lycka till med dina kram Carin

Bloglovin




Följ min blogg med bloglovin


Hej jag har hittat funktionen Bloglovin där du kan premurera på mina inlägg i denna bloggen och inläg från alla andra dina favoritbloggar.
Där kan du fixa så du får ett mail som berättar varje gång nån av dina favorit bloggar uppdateras  ; )

Bakning



Jag har blivigt ett riktigt Leila Lindholm fan och det är därför jag önskar mig hennes senaste kokbok a piece of cake i 25 års present. Detta receptet samt själva bilden på kakan har jag hämtat på recept.nu vill du se hela receptet hittar du det här.

Det är ett recept som jag planerar att göra snart men det känns som det tar lite tid i anspråk så imorgon kanske jag slår till med en New york cheesecake med blåbär till dessert = P. Den verkar så himla god och blåbären kan jag plocka på baksidan huset = D.

Igår var vi ute med båten och hade det gott i skärgården utanför här vi bor. Sen åkte vi hem och tittade när de gjorde om vägen upp hit till vårt hus det blev super bra. Efter att det var klart satt vi med grannarna Jenny och Johan och pratade och firade att vägen var klar tills klockan blev fyra imorse, vi hade jätte roligt. Något som medfört att jag och J inte direkt är super alerta idag = S.

Men ikväll ska vi till vännerna Fredrik och Emma för att grilla tillsammans, det ser jag fram emot - ska bli riktigt trevligt.

En händelserik gårdag

Gårdagen var riktigt händelserik och trevlig på många sätt men inte alla. Jag började dagen med att baka scones igen till frukost blev så sugen på det när jag såg att Matilda hade gjort receptet jag hämtat från Leila bakar = ) 

Jag fick allt kubbat upp en hel del ved men kul är det inte. Sedan fick jag cyklat ner till havet för att ösa båten och cyklat hem igen. Något som känns i bakdelen idag det vill jag lova. Jag är så orutinerad på att cykla nu förtiden det känns inge kul alls. Förr kunde man ju cykla hur mycket som helst, vart som helst nu är en tio minuters tur en plåga = C

Sedan kom min vän Mikka på besök med sin lillekille Elmer och hennes föräldrars nyköpta tjej Vilda, de två och Jack lekte massor undertiden jag och Mikka lagade middag. Potatis och kyckling i foliepacket på grillen det blev väldigt mumsigt vi avrundade kvällen med rabarberpaj, vaniljglass och kaffe.
Kvällens måltid innehöll, potatis, färska kryddor, örter och rabarber från vårt egna trädgårdsland det är så himla gott med färska och egenodlade råvaror, mer ekologiskt än så blir det inte ; ).


Vilda var något av det sötaste jag har sett på länge ett riktigt litet busfrö som alltid var i farten förutom när hon tog helt slut och somnade på en sekund så som bara valpar kan göra, på rygg i soffan dessutom = D.



Mikka lånade min kamera för att ta dessa bilder och några till. Då jag passade på att fråga henne lite mer om min kamera och dess funktioner = P

Dags att vara lite duktig




Ja något som jag inte tycker är särskilt roligt är att hugga ved men det är något som ingår i hela packetet med att bo på landet och elda på vintrarna. Så idag ska jag ut och hugga lite ved och stapla upp för att den ska få torka.



Första semesterdagen

Ja idag är den första riktiga semesterdagen och det känns helt suveränt att veta att man har fem härliga semesterveckor framför sig.

Något som inte är lika suveränt just nu är vädret som sagt. Visst vi får lite sol då och då men i samma sund som man bestämmer sig för att gå utanför dörren börjar regnet ösa ner igen. Vädret är väldigt nyckfullt just nu men vad gör man när man har semester och vädret inte är bra nog att hitta på något kul i? Jo man hittar på något kul inomhus istället = P

Jag har ju skrivigt i bloggen att vi har hållit på att fixa i ordning gäststugan och för ett tag sedan blev den färdig målad utvändigt och invändigt. Så nu istället för att se ut som ett förfallet litet gul - beige litet hus ser det ut som en röd, vit sjöbod och det är den stilen som vi ska jobba efter att få till på insidan också  ; ). Det är just detta jag ägnar mig år idag att planera inredningen för den.

Jag tittade in på Lexingtonswebbsida för ett tag sedan mest för skoj men oj vilket perfekt uppslag med inspiration för vad jag vill göra med vår lilla GS.






     

Källa


Dessa bilderna som finns att fina på deras webbsida är nästan allt jag behöver för att komma igång med vad jag ska göra för att få GSan riktigt fin och de utstrålar verkligen semester i mina ögon. Visst våran GS är inte särskilt stor eller utrustad med riktigt lika stora fönster men det är precis den här känslan som man får av denna bilden som jag strävar efter att återskapa i våran lilla gäststuga, den ska kännas kustnära för det är den ju på sätt och vis = P och den ska vara mysig.

Ja vi har ju som sagt målat om den redan och några riktigt före och efterbilder har jag ju inte lagt upp ännu så det är väl på sin plats antar jag.


Före


Efter



Efter med en notering om att det inte är helt klart som ni ser. Vi jobbar ju som sagt fortfarande på all lull lull som bland annat ska utgöras av inredningsdetaljer hopsnickrade av drivved har jag tänkt mig = D. Har ni några förslag om vad man skulle kunna snickra ihop av drivved och hur. Jag tänkte något sängbord som på den stora bilden och någon klädhängare på väggen som den bilden med badlakanen.

Har ni fler kreativaförslag så framför dem gärna i kommentarerna!


Gråa, latadagar = bokläsning



Ja det har varit massor och massor av regn de sista dagarna och vattenmassorna har tidvis gjort vägen hit helt okörbar vilket känns lite extremt.

Sådana dagar då regent smattrar mot rutan och det känns helt meningslös att visa sin nuna på utsidan dörren då tycker jag det är mycket mysigt att lägga sig på soffan eller sängen och läsa en god bok. Jag känner att det är en mycket bra avslappning för mig, det hjälper mig att koppla bort verkligheten ett tag och det är helt underbart att kunna välja om man ska vara en astronaut ena dagen och en trollkarl den andra. Dessutom är det bra träning för mig och har alltid varit det att läsa böcker på grund av mina läs-och skrivsvårigheter. Eftersom man får mycket träning i att läsa och att få upp hastigheten samt att jag lär mig stavning och meningsuppbyggnad på det också = D. Att förena nytta med nöje är kanon känner jag.

Nu på sistone har jag läst serien Twilight som ni vet. Jag har läst på rasterna på jobbet, på färjan till och från Hisingen, på kvällarna och helgerna och nu har jag som sagt läst klart dem alla fyra. Vilket känns lite bitterljuvt för nu måste fantasin fortsätta jobbet om hur Bella och Edwards fortsatta evighet tillsammans skulle kunna se ut men också vet man att Stephanie skulle göra ett mycket bättre jobb med detaljerna i handlingen än en själv.

Men det är en serie böcker jag varmt rekommenderar kanske mer till tjejer än till killar. De är lättlästa och det bjuder på en blandning mellan mycket spänning och romantik.

Första boken: Om jag kunde drömma (Twilight) Handlar om Isabel Swan (Bella) som flyttar ifrån sin mamma i det soliga Phoenix, Arizona till sin pappa i det regniga Forks, Washington för att mamman ska kunna resa runt med sin nya man Phil som är basebollspelare. Innan i Phoenix har Bella vant sig vid att vara utesluten men i Forks blir hon förvånad över att hon snabbt hittar vänner och att killarna verkar slåss om hennes uppmärksamhet.

Men när hon sitter bredvid Edward Cullen den första dagen i skolan, verkar han avvisa hennes närvaro och försöker till och med byta schema för att undvika henne, vilket gör Bella väldigt förbryllad. Det Bella inte vet då är att Edward är en vampyr som måste uppbringa hela sin styrka för att inte döda Bella direkt då han känner hennes fantastiskt goda doft som väcker hans tröst mer än någon annan människas doft har gjort någonsin innan.

Andra boken: När jag hör din röst (New Moon) Kommer på bio i höst i USA i antar att den måste översättas innan den hittar vägen till svenska biografer.
Är också en spännande bok där familjen Cullen bjuder hem Bella till dem för att fira hennes artonårsdag då hon råkar skära sig på pappret till en av hennes packet och Edwards "bror" Jasper överfaller henne och hon blir skadad i tumultet då Edward försöker skydda henne.
Detta väcker Edwards alla farhågor till liv igen och han lovar Bella att de ska försvinna han och hans familj och att hon aldrig mer ska behöva träffa honom igen eftersom det är för farligt. Men Bella upptäcker snart att om hon gör dumma och farliga saker så hör hon Edwards röst i huvudet som säjer till henne att sluta, att hon ska vara rädd om sig och inte skada sig själv något som han bad henne lova innan han lämnar henne i början av boken. Bellas vänskap med hennes bästa vän Jacob blir i denna boken mycket starkare och han ser till att hålla henne vid liv. Bella tycker däremot att Jacob börjar bete sig underligt och undrar varför han inte längre vill vara hennes vän trots sitt löfte om att aldrig lämna henne så som Edward har gjort. Det visar sig att Jacob inte heller längre är helt mänsklig och den västa fienden som finns för vampyrer. Men Bella och Jacobs vänskap överbryggar problemen.

Tredje boken: Ljudet av ditt hjärta (Eclipse)
Då har Edward brutit som löfte att aldrig träffa Bella igen för att skydda henne mot alla faror som verkar söka sig till Bella som om hon vore en magnet. Samtidigt slits Bella mellan sin vänskap till Jacob och sin kärlek till Edward något som hotar att störa freden mellan familjen Cullen och Jacobs stam.

Fjärde boken: Så länge vi båda andas (Breaking Dawn) Är den fjärde och sista boken då Edward och Bella i början gifter sig och ska börja sitt nya liv tillsammans men de dröjer inte länge innan de stöter på nya och farliga problem.

Jag har verkligen älskat att läsa dessa fyra böckerna till min omgivnings stora förtret då de gärna vill kunna prata med mig ibland också = P. Men jag har verkligen uppskattat böckerna och att få leva sig in i alla karaktärerna har varit helt sagolikt. Nu ser jag fram emot att se filmen som baserar sig på bok nummer två och de efterföljande. Det var ju just tack vare filmen Twilight som jag hittade denna härliga samling böcker.
Men nu har jag ju inte dessa att läsa under min semester längre så jag har beställt hem Guldkompassen och dess två efterföljande böcker.

Så det kommer nog inte gå någon större nöd på mig i sommar ; )

Ännu en grillkväll



Nu för tiden speciellt när man har en altan med grill på baksidan huset blir det mycket grillade middagar och igår var inget undantag. Vvi grillade grillspett precis som dagen innan men idag tog vi även och gjorde Leilas Baby Back Ribs och jag gjorde min coleslaw sallad till det var mycket uppskattat och vi åt tills vi var super mätta allihop. Vi orkade inte ens med någon efterrätt = P

Äntligen semester!



Ja det känns underbart att veta att man får bli kvar på jobbet och inte behöver börja leta jobb som en idiot just nu är det ju lite väl mycket konkurrens på den marknaden känns det som.
På jobbet de sista veckorna har det varit mycket att göra väldigt mycket faktiskt. Men vi har klarat det bra och vi har varit ett gäng, inte alla men många har vi varit som hjälps åt och hjälpt varandra för att vi ska bli klara med allting i bra tid i år istället för att stressa in i det sista. Därför har vi varit riktigt duktiga och fick ut alla motorer som skulle göras och det ganska tidigt på dagen istället för först kl 20 på kvällen ; )

Men nu är dags för semester en väl förtjänt sådan och denna första veckan är jag ledig och J jobbar sin sista arbetsvecka så jag ska passa på att städa iordning här hemma lite och pyssla med en del saker som jag inte orkat eller haft tid för det sista. Sen har jag ju läst klart Twilight böckerna, jepp du läste rätt jag har läst alla fyra redan känns lite tråkigt för nu är de ju inga fler. Skulle kunna ge mycket för att Stephanie Meyer skulle lyfta pennan igen och skiva fler böcker om Edward och Bellas fortsatta evighet tillsammans ; D. Men men det är bara att gå vidare och i väntan på att fjärde och sista boken serien arvtagaren har jag beställt Guldkompassen och de efterförljade böckerna, Bärnstenskikaren och Den skarpa eggen.

De ser jag fram emot att få läsa.

Sen förutom städning och pyssel har jag väl tänkt komma ikapp lite med bloggen och så ska jag jobba på att få den mer personlig nu efter att jag fått lite konstruktivkritik om detta av en kollega - får tacka för tipset Roger sådana tar jag mer än gärna emot.

En dag på havet



Ville bara titta in och berätta att jag fortfarande lever. Det har hänt mycket de två senaste veckorna jag har bland annat fått reda på att jag får vara kvar på jobbet  = D. Vi har dessutom börjat med en ny kvällsrutin som medfört väldigt reducerad tid vid datorn på kvällarna nämligen kvällsdop så skönt efter en lång dag i hetan på jobbet. Idag bär det ut på det stora blå och till match cup seglingarna i Marsstrand.

RSS 2.0