Linnea 5 månader




Ja lilldamen växer som ni säkert redan har räknat ut och fem månader har redan hunnit gå sen hon tittade ut. Den tiden känns snarare som fem veckor än fem månader men samtidigt som sagt känns det som hon alltid har funnits hos oss.
Det är precis som jag läset i en tidning att innan man skaffade husdjur (hund) tyckte man inte någonting fattades en men efter man skaffat hund tycker man det blir så tomt när de inte är hos en. Precis så lär det vara med Linnea när man lämnar bort henne första gången =S. På bilderna ovan ligger hon på bebisfilten som Jessica köpt till henne och på den sista bilden smaskar hon på en lite Ikea-mus som hon fått av sin syssling och hennes farmor och farfar. Hon tyckte mycket om att stoppa dem i munnen och undersöka vad det är för något =D.

Laxlunch


Ja igår fick jag, Jack och lilla Linnea som redan hunnit bli fem månader besök av ljuvliga Jessica. Vi hade bestämt att hon skulle komma förbi för en lunch och få en titt på våran lilla L.



Jag gjorde Laxpasta som jag tror var rätt så uppskattat eftersom min lunch gäst inte ens hunnit få i sig frukost. Jag själv blev väldigt nöjd med tanke på att det var första gången jag gjorde en sådan anrättning med vitvin, grädde, parmesanost m.m.

Jessica tog med den mest super gulliga bebisfilt som present till Linnea den var super härlig och fin både jag och Linnea blev kära i den och tycker den har härliga och mysiga färger. Bild på filten får komma senare för jag tänkte ta kort på den med Linnea ovanpå, men fotomodellen sover just nu =P.

Idag har jag planerat att fått gjort lite mera dop-pysslande får se hur det går om jag hinner något medans L sover hon vill vara mycket aktiv när hon är vaken det ska sittas upp, ligga ner men inte på mage det avskyr hon, hon älskar att få stå upp och att få tugga på olika grejer. Hon har allehanda ljud för sig men de som hon gör mest frekvent nu kan man närmast beskriva som ljud som tigrar och delfiner ger ifrån sig ;). Ena stunden så piper hon som en delfin, fågel eller något och andra så morrar hon som en tiger det är super gulligt tycker jag.

Mera dop-pyssel


Ja pysslet fortsätter trotts att min och Ls förkylningar biter sig fast som iglar men vi mår ju i alla fall bättre nu har vi ingen feber längre.

Till vårt doptema Djur och natur har jag har tänkte färgerna vit, grönt, silver och rosa. Det låter kanske rörigt men jag ska nog få ihop det så det blir stilrent och snyggt (hoppas jag).

Har tänkt ha vit bordsduk, vit service, vita servetter med plaseringskort iform av ett eklöv med silvertext på. Sen har jag precis fått målat klart keramikstövlarna som ska få agera vaser i mitten av bordet. Så nu ska jag bara måla ljushållarna också ;P. Bild på dem kommer när de är färdiga.

Vad det gäller dopklänningen har jag inte gjort rosetten ännu men det kommer idag eller imorgon nu har jag bestämt mig hur jag ska göra den i alla fall. Bilder på den kommer också snart. Det är en del band kvar bara så är det fixat och klart, jag ska också skriva namnen på alla eklöv som jag klippt ut det ska bli så skoj när allting är på plats och festen kan börja =D.

Vad tror ni kan det bli snyggt? Kanske får visa lite bättre med bilexempel på vad jag menar? =P



Förkylning och doppyssel m.m.


Det är så lagom nice att åka på en sådan go förkylning som jag har åkt på nu mår inte alls bra men arbetet inför dopet behöver göras ändå och förkylda lilla Linnea sovet just nu så jag passar på att sy banden i klänningen som vi ska ha.
Det är klänningen som min mamma sydde när jag skulle döpas men då hade den rosa band och efter mitt dop har klänningen änvänds till båda mina yngre bröders dop så därför var det blå band i den nu när jag började. De rosa banden som var lösa har sedan jag använt till mina dockor eller något för de finns inte mer. Så nu är det istället gröna i som jag är färdig med att sy fast.
Däremot ska jag göra en rosett som ska sitta på framsidan mitt på och den är jag inte helt enig med mig själv om hur den ska se ut. Det är så kass att vara perfektionist ibland istället för att bara få det gjort. Jag då inte den som kompromisar med sådant här, det ska vara snyggt och perfekt - suck.

Men det kommer bli bra och jag kommer nog få gjort det snart ;) tog en liten paus från skapadent för att göra ett inlägg om att jag fortfarande lever om än knappt =P och att jag håller på med massor av saker samt att vi gjort en uppdatering på våran dator som gör att det är mycket krångligare att ladda och bearbeta mina bilder då programet som hör ihop med kameran är ner packat i en kartong någonstans =P.
Så jobbet med att lägga upp mina bilder på bloggen blir bra mycket mer omfattande.

Utöver det så grejar jag med massor av saker om dagarna som sagt och jag blir nog bara trött av att fundera på vad allting är men för att ge en kort resume på det som grejas med just nu är att få ordning med banken för att betala för köket som vi beställt på Ikea efter mycket ritande och funderande fram och tillbaka.
Jag och Johan har håll på och målat huset så fort vädret har tillåtit och nu är vi nog ändå halvvägs =P men vi kommer inte hinna innan höset och vintern dels är fasaden inte helt färdig ännu och dels blir vädret för målning mer och mer dåligt. Det är väl dock inte hela världen då huset redan är grundmålat från fabrik men det är allltid bra att få på ett lager färg på det också.
Jag har varit och tittat ut kakel/klinker som jag och Johan vill ha så nu ska jag ringa plattsättaren och fråga om det fungerar eller om vi behöver ta mindre. Sen ska de beställas, vi ska ordna med ett badkar och en commod till badrummet vi ska få beställt vitvaror och en kamin. Sen i förra veckan hade vi genomgång med elektriken om hur elinstallationen i alla rummen ska se ut. Så här grejas det vill jag lova och självklart ovan på detta försöker jag klämma in så mycket gos med Linnea som det bara går =D.



RSS 2.0