Jag har börjat sticka igen.





Ja jag har ju börjat sticka igen och detta är mitt senaste verk. En liten påse att lägga saker som man tycker passar i.
Jag gjorde den till min mamma till hennes födelsedag som hon fick ett egengjort halsband i också. Jag blev riktigt nöjd med tanke på att det är över tio år sedan man stickade sist. Det är nästan skrämmande för när jag började tänka efter det var sist och då gick man ju för tusan i mellanstadiet och det är ju över tio år sedan det är helt sjuk hur fort åren flyger fram nu = O.

Det man inte ser på dessa bilderna är att jag också fick sytt i ett bomullstyg som foder med nallepuhmönster på. Jag tror min mor uppskattade sin present i alla fall = D

Fler kreationer lär väl komma men vi får se hur lång tid det tar bara =P

/Carin


Vårstädning...



Jepp jepp nu när all snön som kom igår äntligen börjar smälta bort ordentligt och solen skiner sitt bästa sken kändes det hel rätt att städa mycket grundligt här hemma (+ att det verkligen behövdes ;P).

Så idag har jag:


¤  Skurat rent spis + ugn den ser nästan ny ut nu = D
¤  Dammat massa hyllor
¤  Ställt in DVDskivor i en hylla, de har mest legat och drällt överrallt innan ; S.
¤  Dammsugat
¤  Torkat av soffbordet
¤  Bäddat rent i sängen
¤  Plockat undan och placerat massa saker som inte fått någon egen plats ännu.
¤  Fixat till soffan så den ser fin och fräsch ut igen
¤  Gjort i ordning i badrummet

Bilder kommer snart ; D Men nu ska jag och J göra oss i ordning för att åka till svärfar på söndagsmiddag.

Varför?



Christer * 5 juni 1982 - 20 februari 2009

Din plåga har slocknat

    det skedde i frid

trots att Du kämpat

    en ojämn strid

Din låga har brunnit

    trots hårda vindar

den värmde oss alla

       som  kunde den se

Kampen var hård

men Du vann dock till slut

ty allt det Du skänkt oss

kan aldrig dö ut



Fick idag vid 10 tiden reda på att en barndomskamrat till min sambo J har gått bort idag den 20 februari 2009 på morgonen efter många år med cancer. Men det känns så hemskt orättvist att han måste lämna oss, han blev bara 26 år gammal och känns så konstigt att tänka att han är borta. Nu slipper han i alla fall ha mera ont men jag tycker det är jätte orättvist och mina tankar går till hans familj och vänner som står honom närmare än jag själv gör. Jag är väldigt ledsen för detta så då kan man ju knappt föreställa sig vad de går igenom.


Tänker på hans kära sambo och deras två barn och jag vill sända henne och dem de största styrkekramar jag kan åstadkomma!  Jag vill att hon ska veta att jag finns här för henne om hon behöver mig.


/Carin


Bildkälla: http://mikrom.cz/
Verskälla: http://www.fonus.se

Bättre sent än aldrig...


Ja eftersom bloggen har fått en trög start måste jag nu börja med att backa tiden lite. Eftersom jag lovat en del släktingar samt kollegor att visa lite bilder från jul. Nu är det ju inte så mycket bilder på själva huset men håll till godo med en berättelse om min julgranspyntning samt en del annat = P

Bättre sent än aldrig!

Ja det är ett talesätt som passar perfekt för att beskriva mina bestyr med att plocka fram och bort  julen år 08/09 ;P

Detta är en dåres försvarstal =P

Jag och sambon hade så mycket jobb innan jul dels med att flytta in våra sista grejer från lägenheten och sedan fått flyttstädat klart den och dels med att förbereda våran jul på annan ort. Vi skulle ju ta med revbensspjäll och ostbricka till släktens gemensamma knytkalas - julbord på julafton. Därför blev det mest jäkt med att få det gjort innan vi skulle åka bort för året julfiranden vi åkte ju redan den 23 dec för på kvällen så skulle vi vara hos svärmor och hennes sambo, på julafton var vi hos svågern och hans familj och sov över till juldagen då vi åkte till mina föräldrar och åt enligt tradition en engelsk-julmiddag *mums*.

  

Därför fick ju min julgranspyntning vänta tills efter julafton : S Vilket jag funderade på en stund om det ens var värt att göra det eller om det faktiskt var för sent för det. Men så tänkte jag att nä tusan första julen i huset ska jag faktiskt ha en julgran uppe med pynt och grejer, bättre sent än aldrig tänkte jag ingen jul utan gran. Sagt och gjort jag monterade ihop min rätt så fina lilla plastgran och kläde den med allt pynt som går i silver och vit sedan de senaste åren. Första miniatyr bilden förställer också ett av få julpyssel som gjordes denna julen. Egna små prismaänglar som jag gjorde tio stycken att ha i granen men jag tog två och hängde i fönstret också. Jag tyckte det blev rätt fint...



    

Nästa jul ska jag försöka hitta mera julpynt i vitt och i ofärgatglas vill ha istappar och fler änglar/fåglar och sådant fint. Ska också investera i lite vit färg och måla den röda ljusstaken med eller köpa en vit i annat fall.

 Sen eftersom jag var så sen med att packa upp julen blev jag också då förståss väldigt sen med att packa ner julen också vilket jag gjorde den 24 januari ; P och då kom jag på att vi ska ha en fåtölj i det hörnet där granen stod det blev ju så tomt. Sen blev jag så grymt sugen på att inreda med lite vår så jag och min sambo J åkte till blomsterlandet och köpte lite fint att ha i fönstren.



Denna buketten är bara en av många saker vi köpte. Vi köpte även frön till att odla morötter, tomater, bönor, sallad, rödbetor samt en massa kryddor. Jag kan ju berätta att man blev en smula överraskad när man stod i kassan och fick höra vad kalaset givk loss på = S

Men ska bli så skoj att odla massa plantor och rötter i vårat trädgårdsland vi ska även sätta potatis och fortsätta odla våra fina smultronplantor. Bild på trädgårdslandet kommer senare, det ser inte så roligt ut just nu men oj va fint det ska bli till våren/sommaren = D

Ljusstakarna  åkte ju självklart ut också och fick därför ersättas av våra fina lampor från Ikea


Vad gillar ni de fina gardinerna, de ingick i köpet och jag tycker dem är fina men de kommer nog inte passa så bra in i den övriga inredningen som jag har tänkt mig. Får se vad J säger han är mycket förtjust i dem nämligen = P.
De nya blommorna har nu även fått fina vita ytterkrukor från Igelas Trädgård där vi fick 25 % rabatt så det var en trevlig överraskning i kassan ; D Ingelas trädgård är en trädgårds och inredningsbutik som en kvinna vid namn Ingela så klart har i en ladgård här ute i trakterna som vi bor. Vi var första gången där föra helgen och det är faktiskt rätt spännande att utforska vad det finns för butiker och sådant här ute på landet. Men jag ska nog ta mig tid en dag framöver och åka till stan och titta efter lite fint där också, kul att kunna välja = D

Jag läste inlägg från Jessicas blogg och jag blev så sugen på att ta en promis i Haga och titta lite i butikerna som finns där också.

Återkommer snart med fler inlägg och bilder jag lovar Jessica ; ) Kram från Carin

RSS 2.0