Den bästa medicinen



Jag håller med Matilda att den bästa medicinen när man känner sig lite hängig och smått vissen är glass = P


Tog fram min favorit ur frysen igår, om inte man känner sig lite bättre efter att ha njutit av sin favoritglass en stund vet jag inte vad som hjälper ; D.


Vilk(en/a) smak(sorter) är din(a) favoritglass(ar)?


Förlåt för dålig uppdatering


Får ju be om ursäkt för att jag varit så dålig på att uppdatera det sista. Nu när jag kommit tillbaka till jobbet har jag märkt att oj va mycket vi hade att göra dessa två första veckorna och jag har varit helt slut när jag kommit hem. Förutom detta så har några på jobbet varit förkylda så nu börjar jag känna mig lite små hängig också, inte roligt = C.

Denna helgen som var har det dessutom varit fullt upp också. Så just nu sitter jag här på jobbet och bara längtar efter att få åka hem och lägga mig i min goa varma säng ; D.

Koka krabbor

Här om dagen så la vi ett krabbegarn för att se om vi hade turen med oss och få några krabbor. Dagen efter gick vi ut igen med våran båt för att se hur lyckan stått sig och gissa om vi blev förvånade när vi hade lyckats få hela 16 stycken krabbor (och två hummrar, men de fick återvända till havet då man inte får fiska sådana nu eller med garn alls heller för den delen. Man måste fånga dem med hummertinnor, under säsong)!

Så efter att fått klipploss de två hummrarna från nätet bild på den ena kommer vi kände oss tvugna att föreviga honom på kort innan han fick simma tillbaka till de sina för oj oJ OJ vad han var stor!

Så återvände vi hemmåt igen med våran fångst för att ta loss dem ut nätet, koka dem och äta några av dem






Det var ett himla jobb med att ta loss dem från nätet.






Men till slut fick vi loss dem alla och rensat hela nätet så det är fit for fight igen = D




Sen fick vi kokat dem med ett gamlat krabbkokarrecept från Js farmor




och de smakade mycket gott inte för att vi fick i oss särskilt många (krabbor är mättsamma = P) och vi har lite dåligt med plats i frysen så vi gav bort några till min svärfar och resten till våra grannar, något som var väldigt uppskattat = D. Det var riktigt roligt att fiska krabbor det har jag inte gjort tidigare men J däremot = D

Jag hoppas vi får tillfälle att fiska krabbor snart igen.



Pandora



Jag har ett pandoraarmband och har haft  i några år nu så där 7 år men jag har inte många berlocker på det. Så jag har hittat några som jag önskar mig i present till min 25 års dag ; D


Fågel - representerar att jag nu testar mina vingar och nya fria liv i mitt och Js lilla hus.

Groda - representerar sommaren 09


Uggla - är kattugglan som bor i skogen runt vårt hus.


Elefant - representerar resan till Kolmården 09


Skyddsängel - alla behöver väl en sådan = D


Jordgubbe - representerar vårat första år med egen odlade grönsaker, frukter, bär och kryddor = D


Ett packet - en present i sig själv är aldrig fel som en minne av min 25 års dag


Pengapåse - pengar kan man aldrig få för mycket av = P Kan ju hoppas att man drar till sig lite extra med denna berlock.


Tekanna - jag hoppas på mycket mysiga testunder med nära och kära i höst ; )


Klocka - en kul present för de som känner mig som vet att jag kan vara lite av en tidsoptimist ibland så kan man ju hoppas att jag passar tiden bättre med denna eller att jag får mera tid över = P


Augusti - Min månadssten hade jag gärna haft på mitt armband


Blomma - att få en blomma är alltid roligt


Fyrklöver - för lite extra tur och klöver som i pengar = P


Rosa och gröna stenar - hade jag tyckt var fint på mitt armband också (har redan en blå som jag fått av svärmor); D


---------------------------------------------------------------------------------------------

Någon av nedan följande berlocker önskar jag mig av min älskning ; )

Svan - för att jag är Js svan? (Svanar bildar par för livet)


Jumper - med hjärtat på rätta stället


Together - det är jag och J det


Nyckeln till mitt hjärta - talar för sig själv


Skattkista - för att jag är Js lilla skatt?!

Så nu vet ni några berlocker som ni kan lägga era pengar på som present till mig om ni känner att ni har lite av dem över alltså = P


Våran tur på havet

Det har varit fullrulle här hemma sedan vi kom hem igen från våran tur på havet så nu kommer min rapport från resan = D

Vi* åkte sent på måndagseftermiddagen och kom hem igen på fredagskvällen, det var dåligt väder under måndagen och större delen av tisdagen men resten av dagarna hade vi kanonväder. Så vi* har myst i solen, löst korsord, gått promenader, fiskat och rökt våran fiskfångst och ätit god mat ; D.



Jag har tagit massor av bilder på prickar, fyrar, båkar, kummel och andra sjönavigeringshjälpmedel.



Det tog några dagar med dörjarna efter båten innan det nappade men trägen vinner = )



Makrillen smakade super gott efter att vi* hade rökt dem i en liten röklåda som min sambo investerade i för några år sedan.


Jack trivdes bra på båten men bäst trivdes han i solen = D


Vi* började med att tuffa uppåt kusten och har legat i både naturhamnar och på storhamnar som Kärringön (där vi* hade jätteflyt och tog en plats direkt då båtarna som kom före oss gapade efter mycket och gick in i innerhamnen och letade plats och fick ingen allt istället för att de tog den platsen vi fick = P) och Lysekil där vi* också började vända neråt igen för att sedan avsluta våran sommar"seglats" (vi* åkte i en motorbåt) med en eftermiddag i marstrand med godlunch och super mumsig mjukglass = D


Vi* hade allt som allt en riktigt mysigt båttur med mycket tur och flyt = D Hoppas vi* får en lika fin båttur nästa år ; )

Vi* = (mig förståss = ), min sambo J, våra vänner F, E, deras hund och våran hund Jack).

Önskelista inför 25 årsdagen

Jag fyller snart 25 år och har börjat fundera på vad jag önskar mig som födelsedagspresent.

 
Om någon nu har missat det så är jag ju ett riktigt Leila fan men jag har inga av hennes kokböcker ännu och främts av hennes tre så önskar jag mig denna



En presentkort är ju aldrig fel här är några som jag kommit på att jag verkligen skulle bli glad för = D






En Kitchen aid skulle jag nog kunna göra vad som helst för, Love this <3!
Bild källa


Någonting annat som jag tycker är underbartfint! Är nämligen Mariskålar från Iittala, mariemekko, något jag skulle kunna börja samla på = P.

De är så läckra och jag tycker att sweet pink, apple green och lightblue är snyggast.


Ursprungsbilderna har jag hämtat från Iittalaswebbsida
men jag har gjort om dem i lite ett bildbehandlingsprogram ; P




Obs denna önskelista kan komma att uppdateras med mera grejer ; D


Nu bär det av ut på havet igen



Ja det blir nog lite dåligt med uppdatering på min blogg under några dagar men jag skiver när jag får tillgång till en dator nästa gång ; )

Ha det så gött kram från Carin

Väskdekoration

För en tid sedan köpte jag en väska, av storleken mindre bag än vad jag haft tidigare i alla fall för de har alltid varit förstora har jag tyckt. Jag har nu kommit på en tanke om en väskdekoration i form av en kedja och en del pärlor i rosa och grönt för att matcha själva väskans färger.

Vad tror ni kan det bli snyggt eller är väskan snyggast som den är? 



Detta är inte så som jag planerar att den ska se ut när den är helt färdig detta är bara ett smakprov på hur det skulle kunna bli.

Andra augusti är min namnsdag


Jag fick ett sms av min sambos farmor idag som önskade mig grattis på min namnsdag. Jag blev lite överraskad jag hade glömt bort det helt och hållet. Det här med namnsdagar är inget som vi har firat i min familj alls egentligen så det är väl inte så konstigt.

Men det faktum att jag har namnsdag idag har fått mig att funderade lite på mitt dopnamn. Karin men med stavningen med C är ett namn som kvinnorna på min mammas sida har haft i många generationer antingen som förstanamn (tilltalsnamn) eller som andranamn.

Trotts att vi stavar med C är det samma sak som med K så jag sökte på mitt namn fast "fel"stavat på namntoppen.se
och fann det här:

Karin är ett kvinnonamn, en kortform av Katarina som kommer från grekiskans katharos - ren eller kysk. Namnet Karin har använts sedan mitten av 1400-talet.
Karin är totalt sett ett mycket vanligt namn i Sverige. Bland de yngre är dock namnet just nu inte lika populärt. Namnet finns just nu strax nedanför 100-strecket på topplistorna. 31 december 2005 fanns det totalt 170 229 personer i Sverige med namnet, varav 84 290 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1161 flickor namnet, varav 87 fick det som tilltalsnamn.

Kysk vet jag inte om jag skulle använda som beskrivning av mig själv = P men jag gjorde ett ornamnet med min namn med ord som jag tycker beskriver mig rätt så bra, jag vet inte vad ni tycker som känner mig personligen men ni får gärna kommentera det = D.


Lite färg gör mycket stor skillnad

Jag hade tröttnat på vår träfärgade klocka som händer på en av väggarna i vardagsrummet, den passar inte in längre.
Men jag kom på att jag nog kunde måla den vit eller åtminstone betsa den vit så man fortfarande ser trästrukturen (Syns inte så bra på bilden tyvärr = C).

Jag tycker den blev rätt bra, vad tycker ni? Vad ser bäst ut...

                                               ... FÖRE                              eller                        EFTER?

Där har vi ett tips till alla er som han något som ni tröttnad på hemma eller som ni känner inte passar in längre men som ni tycker det är meningslös att lägga pengar på att köpa nytt.

Måla om dem till annan färg det kommer man mycket långt med = D och lite färg är ofta biligare än möbler eller inredningsdetaljer.

Renoveringen fortsätter

Tanken har varit att innan hösten/vintern skulle vi se till att fått byt ut vår gamla kamin mot en som har bättre effekt och en som man kan se elden i. Så råkade vi tack vare Js pappa och en granne till honom hitta en ny som vi fick köpa begagnad (aldrig varit eldad i däremot) för bara tretusen kronor.

Så mätte vi för att se om den passade att bara ställa dit med tanke på genomföringshöjden på röret som ska ansluta kamin till skorstenen. Men nej självklart var det en annan höjd. Så vi bestämde oss för att göra om med nytt kakel/klinker och måla om när vi ändå höll på.

Nu är vi färdiga och vi är riktigt nöjda med resultatet = D



En viss förbättring mot hur det såg ut här när vi flyttade in eller vad tycker ni?


Bara att kunna gå på plåtskivan som ligger på golvet istället för att gå runt plattorna som låg där tidigare är underbar, nu slipper jag dra i tårna i dem något mera = P.

RSS 2.0